Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tudor Giurgiu și Oana Giurgiu, mentori în incubator

0

Ce ?
Ne place să vedem filme românești, nu-i așa?! Reflectă o realitate pe care noi o înțelegem și o trăim. Dar și mai tare ne place când filmele românești ajung dincolo de hotare. Să vadă și alții poveștile noastre, să ne bucurăm că și altora le plac poveștile noastre.

Tudor Giurgiu și Oana Giurgiu fac parte dintre cei care au făcut posibil acest lucru. Lumea asta a filmului e tare interesantă pentru că unii fără alții n-ar face nimic.

Ăsta e motivul pentru care i-am chemat pe Oana și pe Tudor Giurgiu împreună. Sunt o ECHIPĂ și au o echipă în spate. Cum funcționează tot mecanismul? De ce funcționează? De câtă energie are nevoie? De unde vine energia? Cum funcționează relația între regizor și producător?

TIFF este unul din cele mai frumoase evenimente culturale. Clujul se schimbă complet în perioada festivalului, o armată de oameni și tineri entuziaști își pun toată energia pentru ca totul să fie frumos! Bucureștenii merg la Cluj doar pentru TIFF! Și se îndrăgostesc de Cluj, așa cum e el în perioada festivalului. Ce să mai spunem despre cineaști și cinefili?!

Și totuși… cum se face un film?

Vă amintiți de Marele jaf comunist, de Legături Bolnăvicioase, de Caravana cinematografică, de Undeva la Palilula, Despre Oameni și melci, Afacerea Tănase, America, venim!, Aliyah Dada și, mai recent, De ce eu? Au un punct comun. Realități și situații pe care le-am trait sau le trăim. Cât și ce din personalitatea lor se refelectă în ceea ce au făcut posibil?

Hai să bem un ceai împreună cu ei, să-i cunoaștem altfel și să povestim și despre lucrurile despre care nu știam că le fac pentru că nu apar pe marile ecrane. Pentru că sunt atât de muuuulte!

Tudor și Oana Giurgiu sau Oana și Tudor Giurgiu? E fix același lucru. Pentru că ÎMPREUNĂ au lansat filme românești care au ajuns proiecții internaționale de succes, au adus TIFF-ul drept în inima Ardealului, iar acum poposesc în mansarda incubator107. Ca să ne spună povestea lor de viață: film, regie, producție, nopți nedormite și nu numai. Iar noi, curioși, îi întrebăm tot ce am vrut să aflăm atunci când le-am urmărit filmele sau cțnd am fost la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Cu cine?
Cu Oana și Tudor Giurgiu.
Tudor Giurgiu este producător și director de film, cunoscut pentru Legături bolnăvicioase (2006), Despre Oameni și Melci (2012) și De ce eu? (2015). Este fondatorul și directorul “Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)” – primul festival internațional de film de lung metraj din Romania. A câștigat premiul ‘Matei Brâncoveanu’ al Fundației Alexandrion în decembrie 2015. Regizor a unor reclame și videoclipuri, Tudor a lucrat cu cele mai importante agenții de publicitate și formații din România. Și-a creat propria companie independentă de producție de film: Librafilm.

Oana Girurgiu este producătoare de emisiuni tv, producător, coproducător și regizor de filme. Printre cele mai importante proiecții ale sale se numără Aliyah DaDa, (2015) și Me sem baxtalo? (2008). Oana este director executiv în cadrul TIFF.

Când?
Luni@incubator107 , 18 Ianuarie de la 19:00 la 21:00
Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1354 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 3 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.

1. COMBINATORUL: n-ai bani. Vino cu 2 prieteni care plătesc și te-ai scos!
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.
3. OAMENII MEI: vii cu gașcă de minim 5 incubatoriști,dați fiecare 25 lei.

160109_Mentor_Oana&Tudor_Giurgiu

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.