Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei moduri de a scăpa de stres

0

In cadrul seriei de seminarii „Trei moduri de a scăpa de stres” vom explora împreună diferite situații cu care ne întâlnim în viața profesională și le considerăm stresante.

trei moduri de a scapa de stres - coverCe ?

7 noiembrie: Poți să repeți, te rog?
”Ascultarea profundă” versus ”Ascultare activă”
De ce să ascultăm? referință http://motivonti.ro/poti-sa-repeti-te-rog.html
Vreau să îmi îmbunătățesc relațiile cu cei din jur?
Ascultarea profundă este o metodă prin care ascultăm ce ne spune interlocutorul, cu mintea goală, fără să avem un gând al nostru de prejudecată, sau distragere, de sfătuire sau compasiune. Suntem ca o carte nescrisă. Exercițiu individual și de grup.
De multe ori, fără să ne dăm seama, prejudecățile ne împiedică să avem relații echilibrate cu cei din jur. Ne afectează acest lucru? Vrem să fim altfel? Discuție în baza unui filmuleț.

14 noiembrie: Mi-a ajuns, îmi dau demisia!
Relația gând/sentiment/înțelepciune
Cum luăm decizia corectă, este cazul să facem o schimbare?
“Îmi fac griji” versus “Mă pregătesc”
Cum ar fi dacă starea noastră de spirit ne-ar influența în fiecare moment, fără ca noi să observăm acest lucru? Dacă calitatea deciziilor pe care le luăm în fiecare moment ar depinde de această stare, fără ca noi să realizăm? Ce ar fi dacă ar exista trei principii simple dar profunde care influnțează tot ce facem în mediul profesional și familial?

21 noiembrie: La birou am un șef idiot!
Pot să văd lucrurile în alt fel?
Despre dispoziții, toți le avem, cum ne afectează?
Putem să scăpam de stres?
În cadrul acestui seminar vom încerca să ne punem diferiți ochelari să vedem dacă experiența pe care o avem se poate schimba. Ce este o dispoziție și cum apar ele? Le recunoaștem la noi sau în alte persoane? La final vom desena stresul așa cum îl vede fiecare și îl vom pune într-un caiet de amintiri!

Cu cine?

Despre mine, Oana Văideanu
Am început să lucrez cu domnul Jack Pransky și cele trei principii, la începutul anului 2014. Înțelegerea a cum se creează experiența mea de viață m-a influențat în plan personal cât și profesional. Am început să schimb felul în care interacționez cu colegii la serviciu.
Nu mai ridic tonul când greșesc ceva și nu mai caut cauzele. În felul acesta, atmosfera este mai relaxantă, fără presiune și stres. Mediul de lucru s-a transformat într-un spațiu mai plăcut și mai calm. Această transformare s-a reflectat în calitatea muncii și creativitate în găsirea soluțiilor; mai mult, am început să nu mai fiu sarcastică sau să vorbesc de sus și să ascult mai mult, să înțeleg și punctul celorlalți de vedere. Am început să nu mai iau lucrurile personal cu șefii mei, lucru care m-a ajutat să fiu mai puțin stresată și să văd lucrurile cu mai multă claritate. În mare, toată atmosfera s-a schimbat, astfel încât și eu, și colegii am început să ne bucurăm mai mult de serviciu, fără să fim stresați.
Locuiesc de 10 ani în București. Am experientă mangerială de peste 10 ani, ca și trainer și facilitator de trei ani. Sunt trainer acreditat și lucrez cu metodele învățate în cadrul seminariilor de comunicare nonviolentă (CNV) și cele trei principii (3P).

Când?
Sâmbată@incubator107 , 07 Noiembrie de la 16:00 la 18:00
Sâmbată@incubator107 , 14 Noiembrie de la 16:00 la 18:00
Sâmbată@incubator107 , 21 Noiembrie de la 16:00 la 18:00
Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aiciaici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 3 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.

1. COMBINATORUL: n-ai bani. Vino cu 2 prieteni care plătesc și te-ai scos!
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.
3. OAMENII MEI: vii cu gașcă de minim 5 incubatoriști,dați fiecare 25 lei.

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.