Startup-urile care vor să rezolve probleme reale din domeniul circularității și sustenabilității sunt invitate să se înscrie la AmCham Sustainability Competition

0

AmCham Sustainability Competition, programul care aduce împreună membri ai Camerei de Comerț Americane și startup-uri verzi pentru a rezolva probleme reale din domeniul circularității și sustenabilității, deschide înscrierile!

Startup-urile sunt invitate să propună soluții la provocările propuse de membrii AmCham. Participanții selectați în program vor beneficia de workshop-uri de business și vor avea șansa ca la finalul programului să dezvolte ideile propuse alături de companii.

În acest an, când AmCham sărbătorește 30 de ani de prezență și activitate în România, recunoaștem contribuția comună a membrilor AmCham la dezvoltarea economică a țării de-a lungul ultimelor 3 decenii și reafirmăm angajamentul comunității AmCham de a investi într-un viitor sustenabil pentru România.

În acest context, AmCham România, alături de Impact Hub Bucharest, lansează AmCham Sustainability Competition, un program care își propune să găsească soluții reale la probleme presante din domeniul sustenabilității și circularității cu care se confruntă companii din România.

Pentru că sustenabilitatea este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar și a noastră colectiv – indivizi, companii, guverne , ne dorim ca prin AmCham Sustainability Competition, un proiect aniversar AmCham30, să încurajăm dezvoltarea de soluții inovatoare, cu impact pozitiv asupra mediului. Proiectul aduce împreună companii și startup-uri pentru a găsi soluții scalabile la probleme care afectează în mod special apa, aerul și solul. Cei 30 de ani de prezență AmCham în România ne-au confirmat că împreună suntem mai puternici, că parteneriatele dau forță și anvergură inițiativelor în direcția unui mai bine comun pentru societate, pentru economie, pentru România. Ne bucurăm să avem parteneri cu experiență alături de care să abordăm și provocările viitorului ”, a declarat Letiția Pupăzeanu, Directorul Executiv AmCham Romania.

Provocările propuse de membrii AmCham

Membrii AmCham din diferite industrii au identificat provocări pregnante din sfera circularității și sustenabilității care afectează procesele de business, urmând ca startup-urile interesate să participe la AmCham Sustainability Competition să propună soluții concrete, inovative, scalabile, care să răspundă următoarelor probleme înscrise în program:

  • Captarea și reutilizarea CO2 Cum putem să captăm CO2-ul generat în cadrul procesului de îmbuteliere a băuturilor pentru a-l refolosi la îmbutelierea altor băuturi?

  • Impactul adoptării de practici agricole regenerative Cum măsurăm impactul asupra biodiversității în urma adoptării de practici agricole regenerative?

  • Reducerea amprentei de carbon Cum pot IMM-urile să măsoare și raporteze amprenta de carbon (scope 1, 2 și 3)?

  • Reciclarea deșeurilor Ce soluții inovatoare există pentru reciclarea deșeurilor medicale/ tehnologice/ electronice?

Membrii AmCham Romania, participanți la prima ediție a AmCham Sustaintability Competition, care vor selecta cele mai bune propuneri sunt: Coca-Cola HBC România, Cargill Agricultură, Kimball Electronics, Microsoft Romania, Raiffeisen Bank România și Stericycle România.

Startup-urile interesate să propună soluții la aceste provocări se pot înscrie aici, până la data de 26 iulie 2023.

Suntem onorați să construim alături de AmCham România un program avangardist, dăruind noii generații o lume mai bună, mai durabilă și mai circulară. Aceasta este o provocare prin excelență a viziunii noastre și o oglindă a valorilor ce ne unesc, în scopul de a face o diferență pozitivă în lume. Invităm startup-urile inovative din România să ni se alăture în această călătorie. Împreună vom adresa problemele palpabile de sustenabilitate și circularitate cu care se confruntă companiile mari de la noi din țară. Este o oportunitate de a combina creativitatea și pasiunea acestora cu responsabilitatea socială pe care o simțim față de comunitățile noastre.

Pentru că este mai mult decât un program, este o misiune: să construim un ecosistem unde fiecare companie își îmbrățișează rolul activ în soluționarea problemelor sociale și de mediu, fără a neglija performanța economică. Astfel, prin competiții inspiraționale precum AmCham Sustainability Competition, ne propunem să facem un pas înainte către o transformare durabilă a modelului de afaceri și către construirea unui viitor mai bun, mai verde și mai echitabil pentru noi toți.„, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator al Impact Hub Bucharest.

Beneficii pentru startup-urile participante

  • Trei idei/proiecte vor fi selectate pentru fiecare dintre cele patru provocări. Ulterior, cea mai relevantă soluție pentru fiecare provocare va fi aleasă câștigătoare și premiată în cadrul unui eveniment aniversar AmCham30.

  • Startup-urile câștigătoare vor participa la un program de dezvoltare a ideii/ soluției propuse, vor beneficia de workshop- uri de business, dar și de consultare și feedback din partea companiilor participante, astfel încât să-și poată adapta soluțiile la realitatea provocărilor.

  • La finalul programului, companiile care au propus provocări pot alege să lucreze în continuare alături de startup-urile premiate la AmCham Sustainability Competition, în vederea dezvoltării și implementării soluțiilor.

Mai multe detalii despre provocările lansate, calendar, înscrieri și beneficii sunt disponibile pe pagina oficială a programului: https://www.impacthub.ro/amcham-sustainability-competition/ .

Despre organizatori

AmCham România

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este printre cele mai reprezentative asociații ale comunității de afaceri din România, recunoscută drept promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relațiilor economice dintre SUA și România.

Membrii AmCham România, peste 530 de companii americane, internaționale și românești sunt activi în 32 de sectoare economice, au creat peste 250.000 de locuri de muncă în Romania, au investiții cumulate de peste 20 mld. EUR și o cifră de afaceri cumulată de peste 65 mld. EUR.

AmCham Romania promovează viziunea și prioritățile economice ale comunității de afaceri prin grupuri de lucru specializate care urmăresc principalele domenii de interes: Piețe de Capital și Servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat, Energie, Educație, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu, Piața Muncii, Sănătate, Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Real Estate și Turism.

AmCham România este o organizație acreditată de către Camera de Comerț a SUA, și membră a rețelei europene a Camerelor de Comerț Americane.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să ne vizitați la www.amcham.ro.

Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Lansat în 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială – Startarium.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.