Spațiul cultural alternativ Casa Costa-Foru

0

Casa Costa-Foru propune în această primăvară un eveniment dedicat aniversării a 130 de ani de la nașterea lui Emil Prager, ilustru inginer și personalitate marcantă în istoria construcțiilor românești. Bucureștiul interbelic este marcat de originalitatea sa creatoare, iar clădiri ce-i poartă semnătura pot fi admirate și astăzi – Palatul Regal, Hotelul Union, Senatul României, Fundația Dalles și altele sunt dovezi vii ale spiritului întreprinzător de care acesta a dat dovadă.

Interiorul casei devine un loc imaginat în care fotografii, înregistrări, însemnări conturează portretul omului și inginerului Emil Prager prin crearea unei referințe vizuale între spațiul de expunere și firul epic, curatorial, în care obiectele din arhiva personală alcătuiesc o legătură cu creația sa.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei weekend-uri prelungite (18 mai – 3 iunie), de vineri până duminică, între orele 18:00 – 22:00.

INFO: event FB https://www.facebook.com/events/1727760767342513/

***Alte detalii despre Prager 130 și calendarul evenimentelor vor fi anunțate în curând.

***Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de inițiativă Casa Costa-Foru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.