Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala non-formală de antreprenoriat

0

Asociația Better Youth invită studenții din București, cu vârsta până în 35 de ani, să ia parte la proiectul „Școala non-formală de antreprenoriat”, proiect studențesc finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, în perioada 08 octombrie – 04 noiembrie 2018. 60 de studenți, împărțiți pe 3 grupe a câte 20 de participanți, vor fi pregătiți în domeniul antreprenoriatului, prin cursuri autorizate ANC de Competențe Antreprenoriale și în plus, pentru a specializa participanții în domeniul de vânzări, 28 dintre cei 60 de studenți vor acumula ulterior și cunoștințe legate de cum să își vândă produsele/ serviciile, cu ajutorul cursului autorizat ANC de Vânzări.

Contextul actual, de posibilitate a accesării fondurilor nerambursabile va duce la creșterea numărului de afaceri deschise, implicit a numărului de angajați. Pentru a crește șansele de supraviețuire a noilor afaceri în rândul tinerilor, aceștia au nevoie de competențe reale de antreprenoriat, în special în legătură cu resursele umane și financiare, vitale într-o companie nouă. Punctul culminant al cursului, proba practică, constă în elaborarea unui plan de afaceri detaliat, prin care participanții simulează deschiderea unei noi afaceri. Mai mult decât atât, pentru a realiza profit, antreprenorii trebuie să știe cum să se adreseze clienților lor, cum să își vândă produsele/ serviciile, utilizând inclusiv diverse tehnici de negociere, ce pot fi învățate în cadrul cursului de vânzări.

Fiecare curs se desfășoară pe o perioadă de 7 zile, de luni până duminică, începând cu orele 17, la Spațiul X din componența Bibliotecii Metropolitane Emil Gârleanu, Bulevardul Octavian Goga nr. 6, bl. M25, sector 3, București.

Participanții se pot înscrie la curs prin completarea formularului de pe pagina de Facebook a Asociației Better Youth. 

Înființată la începutul anului 2017 de trei tinere studente, Asociația Better Youth are ca scop promovarea oportunităților în rândul tinerilor din România prin derularea de proiecte de dezvoltare a competențelor profesionale și personale ale acestora. Direcțiile pe care asociația se axează pentru a-și atinge scopul sunt educația și dezvoltarea tinerilor. Motivația membrilor de a se implica în proiect derivă din dorința de a furniza soluții educaționale complementare care se adresează exclusiv tinerilor și modului lor de gândire, astfel asigurându-le competențe ce întregesc cunoștințele obținute prin educația formală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.