Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimbă perspectiva! Reinventează-te!

0

Schimba-ti perspectiva

Ce?

Imaginează-ți cum ar fi să fii creatorul propriei tale vieți 

Să renunți la: trebuie să fac asta, nu am încotro; aș renunța la jobul pe care îl am acum, dar mi-e frică. Cum voi plăti întreținerea?; voi lua lecții de chitară, dar luna viitoare și… lista poate continua. Cum ar fi să te eliberezi de toate aceste șabloane, paradigme, blocaje mentale sau convingeri limitatoare care te împiedică să îți trăiești viața așa cum îți dorești? Cum ar arăta atunci viața ta? Cum ai gândi? Cum te-ai simți? Cine ar fi alături de tine?

Am o veste bună pentru tine! Nimeni și nimic nu te împiedică să faci lucrurile pe care ți le-ai propus în afară de tine însuți/însăți; ceea ce înseamnă că dacă vei elibera mintea de toate aceste presupuse obstacole vei avea șansa să schimbi ceva în viața ta.

Îți propun să facem acest lucru pe parcursul a 5 întâlniri:

  1. AUTOCUNOAȘTERE. Prin starea de martorAsta înseamnă să  privești la tine însuţi ca şi cum ai fi altcineva, să te observi pe măsură ce experimentezI, fără să te temi, fără să evaluezi sau să judeci experienţa în desfăşurare.
  2. INTERCUNOAȘTERE. Fiecare dintre noi avem un filtru personal prin care percepem lumea. Presupun că ți s-a întâmplat și ție de multe ori să spui sau să gândești: ,,ar fi trebuit să-și dea seama” celălalt, oricare ar fi el (mama, tata, fratele, partenerul de cuplu, șeful, prietenul etc) de ceea ce eu îmi doresc. Ei, nu e chiar așa…
  3. ELIBEREAZĂ MINTEA. Cu toții știm că gândurile pot crea realități.  Doar că gândurile pozitive care pot conduce la crearea realității pe care o dorim sunt obturate de convingeri precum nu pot, viața e grea, viața e o luptă, , mi-aș dori, dar e imposibil.. și așa mai departe.Ați prins ideea J Noi le vom înlocui pe acestea cu scopuri și obiective realizabile.
  4. VIZUALIZEAZĂ- LUMEA ARE CULOAREA OCHELARILOR TĂI. Planificarea mentală este foarte importantă, însă creierul operează cel mai bine cu imagini. Cu cât imaginea mentală e creată în cele mai mici detalii, cu atât mai mult cresc șansele realizării acestei imagini în realitate.
  5. FIXEAZĂ OBIECTIVELE ȘI BUCURĂ-TE DE NOUA TA VIAȚĂ.  Vom realiza o hartă a obiectivelor, folosindu-ne de creioane colorate și hârtie. Vom continua apoi cu: resursele de care avem nevoie (umane sau materiale), acțiunile pe care ar fi nevoie să le întreprindem și, desigur, fixarea lor in timp.

 

Cu cine?

Sunt GIORGIANA IVAȘCU, un om cu propriile căutari și frământări sufletești, dar cu o permanentă dorință de îmbunătățire a calității vieții, atât personale cât și a celorlalți. Am observat că în momentul în care am decis să privesc în direcția potrivită, piesele jocului au început să se așeze de la sine.

Pregătirea mea profesională este aceea de psihoterapeut experiențialist, iar experiența de până acum a inclus lucrul cu copii cu autism, grupuri de dezvoltare personală pentru copii și adulți, precum și practica privată individuală pe problematici de tipul: depresie, atac de panică, impas existențial, pierdere-doliu, dificultăți de relaționare în cuplu,  psihosomatica și mesajele ascunse ale bolilor.

Cu ce?

Vino cu mintea și sufletul deschise, îmbrăcăminte lejeră și un caiet pe care să poți nota eventuale sensuri, conexiuni care se relevă în timp ce lucrăm.

Când?

  1. vineri@incubator107, 16 ianuarie 2015 de la 19:00 la 21:00
  2. vineri@incubator107, 23 ianuarie 2015 de la 19:00 la 21:00
  3. vineri@incubator107, 30 ianuarie 2015 de la 19:00 la 21:00
  4. duminică@incubator107, 1 februarie 2015 de la 19:00 la 21:00
  5. vineri@incubator107, 6 februarie 2015 de la 19:00 la 21:00

 

Unde ?

Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1447, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.