Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanian Design Week 2019 prezintă peste 200 de proiecte de design și arhitectură

0

Romanian Design Week 2019 prezinta peste 200 de proiecte de design si arhitectura si trei circuite propuse de peste 30 de entitati din comunitatile creative bucurestene

#rdw2019 #RDW2019 #romaniandesignweek #TheInstitute

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a saptea editie, va avea loc in Bucuresti in perioada 17-26 mai 2019.

Din dorinta de a aduce in prim plan comunitatile creative ale orasului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integreaza peste 30 de entitati din comunitatile si hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe si InCotroceni.

La acestea se adauga expozitia centrala, care prezinta unele dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de designeri, graficieni si arhitecti romani, o serie de expozitii capsula semnate de creativi si organizatii locale, dar si din Moldova sau Franta, un concept store dedicat designului romanesc, dar si cea de-a doua editie RDW Awards, premiile care incurajeza excelenta in industriile creative si promoveaza designerii romani.

Fiecare dintre clusterele creative care se vor activa la Romanian Design Week 2019 va avea o zi dedicata in programul festivalului: Industria Bumbacului – 21 mai, Creative Tribe – 22 mai si InCotroceni – 25 & 26 mai.

Industria Bumbacului – Bucharest Creative Cluster, spatiu industrial situat pe Splaiul Unirii 160, gazduieste cel mai mare makerspace din Romania, Nod makerspace – spatiu de co-working, makerspace, ateliere de lemn & metal, studio-uri private si spatii de intalniri si evenimente, alaturi de proiectul sau de suflet, MATER – prima si singura biblioteca de materiale din Europa de Sud Est, dar si o serie de business-uri creative, precum La Firul Ierbii – spatiu dedicat activarii comunitare, Recul – teatru si scoala de impro, Protohub – primul makerspace de ceramica 3D din Romania si Deschis Gastrobar care isi propune sa uneasca sub cerul liber comunitatea de oameni activi-creativi. Cu totii isi asteapta vizitatorii in cadrul Romanian Design Week 2019 cu insight-uri despre design, artele spectacolului, arhitectura si multe altele, in cadrul seriei de evenimente special gandite cu aceasta ocazie. Pe langa talk-uri si workshop-uri, la Industria Bumbacului vor putea fi vazute doua noi spatii creative care se deschid incepand cu luna mai.

Creative Tribe este o comunitate de business-uri creative care isi desfasoara activitatea in acelasi spatiu din incinta ISAF (Calea Giulesti 14). Cu totii invita publicul RDW sa participe la o serie de evenimente individuale, dar si la expozitia comuna dezvoltata in spatiul de la parter – un exercitiu multidisciplinar care vorbeste despre specificul comunitatii lor. Peste 15 entitati isi vor desfasura fortele, atingand domenii precum: foto-video, fashion design, pictura, sculptura, productie de film, curatoriat de arta, muzica, design de obiect, smart food & cooking. Creative Tribe propune o explorare a celor sase etaje ale cladirii, traseu care include workshop-uri, lansarea oficiala a unei scoli creative cu un concept nou in Romania, un party pe terasa si multe altele semnate de: Bianca Popp, Halucinarium Triaj Creativ, Atribut, CROM14, Oltin Dogaru Studio, FatFox Animation, Atelier Teli Iacsa, Smallet, ERSA Atelier & more.

InCotroceni, una dintre cele mai inchegate comunitati ale orasului, se activeaza in ultimul weekend din festival cu o noua editie a Bazar de Cotroceni. Similar cu Portobello din Londra, Bazar de Cotroceni aduce impreuna in doua zile micile afaceri locale si curtile & gradinile locuitorilor, care se deschid intr-un eveniment comunitar de tip “open doors”. Anul acesta, tema actiunii este reciclarea, iar pe langa yard sale-ul organizat, mai multe business-uri vor dezvolta propriile activitati.

Expozitia centrala Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar din Romania, va reuni in cinci categorii – Arhitectura, Design de produs, Design Grafic, Fashion si Multidisciplinar – peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de designeri, graficieni si arhitecti romani. Lista completa a proiectelor expuse se gaseste in anexa atasata.

Expozitia va fi amenajata in cladirea BCR din Piata Universitatii, monument istoric, construita in anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.

Acelasi spasiu va gazdui si o serie de expozitii capsula semnate de: Lille Metropole 2020 – World Design Capital, parte din programul Sezonului Romania-Franta; Universitatea de Arte Bucuresti si Marcel Klammer;  Asociatia Igloo – Habitat si Arhitectura; Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Arte si Design; Zeppelin; Designforkidz; Miloš Jovanović; Moldovan Design Week; Smart Design Challenge precum si expozitii, instalatii sau branded content realizat in parteneriat cu IKEA, Absolut, Cemacon, MedLife sau Illy.

Traseului expozitional propus de editia 2019 a RDW i se vor adauga conferinte sustinute de: Mélanie Bernard, Denis Tersen (Lille Métropole 2020, World Design Capital), Vlad Dragusin (Candylab Toys), Marcel Klammer, MOME Design School Budapesta, Ordinul Arhitectilor din Romania, British Council Romania, precum si prima editie TypeThursday din tara noastra.

Arhitectura expozitiei centrale este semnata si anul acesta de Attila KIM Architects.

Concept store-ul Romanian Design Week, dezvoltat in parteneriat cu George, primul banking inteligent, va fi deschis tuturor vizitatorilor pe parcursul celor 10 zile de festival si va prezenta o selectie de produse de design curatoriate, de la obiecte de mic mobilier, decoratiuni si carti pana la papetarie, accesorii sau bijuterii.

RDW Awards, format sustinut de glo, premiaza proiectele din cadrul expozitiei centrale care se remarca printr-o abordarea inedita, din dorinta de a celebra ce are designul romanesc mai bun de oferit in 2019. Castigatorii trofeelor vor fi alesi de boardul creativ RDW 2019. Evenimentul va avea loc la Teatrul Odeon si va fi prezentat de Mihai Gurei, membru al boardului creativ RDW inca de la prima editie.

Romanian Design Week sustine si amplifica si in 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contributia majora pe care comunitatile creative o au la transformarea capitalei intr-un oras cu adevarat modern si european.

Mai multe detalii despre programul RDW 2019 vor fi afisate in curand pe romaniandesignweek.ro

Parteneri RDW 2019:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: George, primul banking inteligent

Sustinut de: glo

Parteneri: ABSOLUT, CEMACON, illy, IKEA, MedLife, Renault Romania, VERLA

Un proiect co-finantat de: AFCN

Co-producatori: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Cultural Roman

Parteneri media strategici: Promenada Mall, Rock FM, Radio Romania Cultural, TVR

Parteneri media: Arhitext, BigSEE, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Designist, DesignWanted, Dezeen, Feeder, Icon Design Italia, Igloo, IQads, Inspirationist, Modernism, Molecule F, Revista Arhitectura, RFI Romania, Sapte seri, thesignspeaking, V Fair, TPS ENGAGE, Zeppelin, Zile si Nopti.

Creatie: Gavrila si Asociatii

Furnizori oficiali: 360Revolution, Hotel InterContinental, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Romanian Design Week s-a impus in cele sase editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din Romania – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative locale: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

George, primul banking inteligent© este o inovatie BCR, un ecosistem digital financiar, cu cont curent si card dedicat, pe care poti sa-l obtii exclusiv online in doar 10 minute. Oricine il poate avea pe George de la distanta, de pe telefon, tableta sau laptop. In inima primului banking inteligent© din Romania se afla cea mai populara platforma de digital banking din Europa, care are deja peste 4 milioane de utilizatori in Europa. Platforma a fost dezvoltata in baza mai multor cercetari avansate digitale, fiind creata de echipe de IT, design, psihologi si sociologi comportamentali. Ca urmare a implicarii oamenilor simpli in toate etapele proiectului, George are un nivel exceptional de personalizare: toata lumea isi poate crea propria versiune, adaptata la specificul nevoilor sale bancare.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Franta – tara invitata la Romanian Design Week este o manifestare organizata in cadrul Sezonului Romania – Franta 2019.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.