Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România de IMPACT: Maraton de fapte bune, realizate de elevi şi profesori din toată țara

0

Fundaţia Noi Orizonturi desfăşoară campania „România de IMPACT”, sub deviza „SuperIMPACŢii transformă România”! În perioada 7 aprilie – 20 iunie 2014, peste 2.000 de voluntari din toată țara vor realiza activităţi de serviciu în folosul comunităţii, printre care strângerea de fonduri şi alimente pentru familii nevoiaşe şi bătrâni, amenajarea de parcuri, dar și lansarea site-ului carteavorbita.ro, care presupune înregistrarea audio a lecturilor din programa şcolară.

Fundatia Noi Orizonturi_Romania de IMPACT

Campania „România de IMPACT” debutează în cadrul Şcolii Altfel – Săptămâna IMPACT. Toate activităţile din această perioadă reprezintă unul dintre rezultatele întâlnirilor săptămânale desfăşurate în cadrul celor peste 100 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT din România.

Câteva dintre activităţile ce vor avea loc în cadrul Campaniei România de IMPACT, în timpul Săptămânii IMPACT:

În Regiunea IMPACT Nord Est (jud. Iaşi şi Neamţ) – Clubul IMPACT Bîrnova pregăteşte vânzarea a 150 de brăduţi plantaţi în ghivece, pentru amenajarea Parcului IMPACT de care se vor bucura copiii din cele 3 sate ale comunei. În Iaşi, Clubul IMPACT Naţional realizează o campanie de strângere de fonduri, care include vânzarea de produse hand made, pentru un elev rămas orfan şi aflat în risc de abandon şcolar. IMPACT Naţional Junior susţine o campanie de strângere de alimente pentru 10 familii nevoiaşe din cartierul ieşean Bejani. Club IMPACT Eminescu organizează activităţi de colectare de haine, alimente şi cărţi pentru bătrânii de la Centrul Sfânta Parascheva din Târgul Frumos, iar Clubul IMPACT Paşcani expune ouă încondeiate, cu posibilitate de vânzare, dar şi ecologizează parcul municipal din Paşcani.

Pentru Regiunea IMPACT Sud Sud Est (jud. Constanţa, Galaţi, Călăraşi, Vrancea) – Clubul IMPACT Tonitza din Constanţa va amenaja un loc de joacă pentru cei peste 500 de copii spitalizaţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Clubul IMPACT Aici şi Acum, din Galaţi, desfăşoară o acţiune de strângere de fonduri pentru un adolescent de 15 ani din Botoşani care suferă de distrofie musculară şi are nevoie de o operaţie decisivă: fără această intervenţie, medicii spun că tânărul nu va putea trăi mai mult de 5 ani de acum înainte. Printre alte activităţi ale cluburilor se află realizarea unui spaţiu de documentare pentru elevi, restaurare de cărţi vechi.

În Regiunea IMPACT Sud Vest (jud. Hunedoara, Timiş, Mehedinţi, Dolj): Clubul IMPACT al Colegiului Mihai Eminescu şi cel al Şcolii Europene I.G. Duca din Petroşani vor confecţiona produse hand made şi vor organiza un spectacol pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de leucemie din Petroşani. De asemenea, vor avea loc acţiuni de strângeri de fonduri pentru familii nevoiaşe şi pentru plantări de copaci.

Iar în Regiunea IMPACT Centru Nord Vest (Cluj, Braşov), Clubul IMPACT ACT din Cluj realizează o campanie de strângere de fonduri pentru lansarea site-ului carteavorbita.ro, care îşi propune să dezvolte gustul pentru lectură şi dezvoltarea potenţialului elevilor de a înţelege textele literare sau neliterare, prin înregistrarea audio a lecturilor din programa şcolară. Printre alte activităţi cu IMPACT se numără campanii de reciclare în cadrul şcolilor și renovarea unei săli de mese a elevilor.

În România există peste 100 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT. În cadrul acestora,  sunt activi peste 2.000 de elevi care găsesc soluţii creative pentru problemele din comunităţile lor, ghidaţi de aproximativ 300 de voluntari (profesori şi membri IMPACT cu abilităţi dezvoltate de leadership). Mişcarea de Tineri IMPACT realizează anual aproape 200 de proiecte în toată ţara, care au aproximativ 30.000 de beneficiari. Modelul educaţional IMPACT, 100% românesc, a fost preluat cu succes la nivel internaţional, în ţări ca SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia, Haiti, Nicaragua.

IMPACT este un model de dezvoltare sustenabilă, iniţiat de Fundaţia Noi Orizonturi şi susţinut de partenerul strategic Romanian-American Foundation.

 

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.