Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul ”NGOs talk”: Seminarul interactiv ”NGOs talk: PROJECTS” – 26 februarie 2015

0

Începutul anului 2015 a debutat, poate chiar mai mult decât în anii precedenți, cu numeroase oportunități de finanțare a proiectelor incluse pe agenda organizațiilor nonprofit. Însă de foarte multe ori, la finalul fiecărei runde de granturi, fie că sunt oferite din fonduri publice sau private, evaluatorii revin cu aceleași observații privind calitatea proiectelor primite, constituindu-se într-un laitmotiv al dezamăgirilor, atât de-o parte, cât și de cealaltă a ”baricadei” dintre finanțatori și ONG-uri.

NGOs talk Projects Photo

Întrebând evaluatorii care sunt principalele criterii care le ghidează investiția în anumite proiecte, alese din multitudinea de propuneri pe care le primesc, răspunsurile pe care le-am primit au arătat că aceștia își doresc:

  • propuneri de proiecte inovative, cu bugete echilibrate (presupunând un bun raport cost/beneficii) și atent construite;
  • proiecte având o documentație redactată într-o manieră profesionistă;
  • aplicații coerente în ceea ce privește firul logic dintre nevoia identificată, felul în care obiectivele proiectului contribuie la rezolvarea problemei prezentate, activitățile care susțin realizarea obiectivelor și rezultatele așteptate măsurabile;
  • indicatori de referință bine definiți în documentația proiectului, care să permită o evaluare obiectivă a rezultatelor acestuia și raportarea ulterioară finanțării;
  • organizații care demonstrează că au capacitatea de a implementa proiectul și de a întocmi un raport de evaluare coerent și relevant, mai ales din punct de vedere financiar.

Plecând de la acest tip de feedback, Positive Projects a lansat în luna ianuarie 2015 Programul intitulat ”NGOs talk”, constând într-o suită de seminarii interactive în cadrul cărora se urmărește ”echiparea” participanților din mediul ONG cu noțiunile și instrumentele de care au nevoie pentru a convinge finanțatorii că organizația lor merită și poate fi finanțată în siguranță.

2

Imagine: NGOs talk FINANCE

Astfel, joi, pe 26 februarie, între orele 18:30 și 21:00, Positive Projects invită reprezentanții organizațiilor nonprofit la seminarul interactiv ”NGOs talk: PROJECTS”, al doilea din cadrul Programului.

În urma participării la acest seminar participanții vor avea șansa să evite cele mai frecvente erori întâlnite în practică din perspectiva dezvoltării și prezentării proiectelor de tip nepatrimonial și să abordeze cu mai multă încredere chiar și cele mai dificile aplicații pentru granturi. În plus, învățarea într-un cadru plăcut, informal, alături de alți membri ONG care vor împărtăși din experiențele lor, nu poate fi decât un pas înainte către finanțarea cu succes a proiectelor planificate.

Subiectul va fi abordat dintr-o perspectivă pragmatică, invocând numeroase exemple concrete, pentru a facilita utilizarea ulterioară a competențelor dobândite.

Seminarul se va desfășura la Europa Royale Hotel Bucharest (Sala East), situat lângă Piața Unirii, pe Str. Franceză, nr. 60. Pentru participare, înscrierile se primesc prin e-mail la contact@positiveprojects.ro până pe data de 24 ianuarie inclusiv. Taxa generală de participare este de 100 RON (inclusiv TVA), fiind disponibile 20 de locuri. Toate detaliile de participare se regăsesc aici.

În baza politicii de responsibilitate socială a Positive Projects, 10% din toate taxele de participare încasate în cadrul Programului ”NGOs talk” se vor reîntoarce în comunitate la finalul anului 2015 cu titlu de sponsorizare, pentru a susține și financiar unul dintre proiectele dezvoltate de organizațiile sale partenere. Mai mult, participanții vor avea oportunitatea să voteze proiectul preferat, printr-un sondaj online.

Positive Projects - Dezvoltator - Logo - FinalPositive Projects este o iniţiativă născută din dorinţa de a fi parte a  schimbării mult așteptate în România. Misiunea sa este de a susţine proiecte şi afaceri cu un impact pozitiv în societate şi de a contribui la construirea unui cadru ideal în care acestea să poată fi implementate şi să se desfăşoare cu succes.

Positive Projects acţionează ca o resursă flexibilă şi ca un centru de informaţii specializate, oferind consultanță individualizată de calitate la un cost accesibil și fiind un partener de încredere pentru cei care aleg să îşi dedice energia unor cauze şi idei care deservesc nu numai un interes individual, ci şi unul public. Fondatorul său, Irina Popescu, reunește bogata experiență a unui manager de proiect și profesionist în domeniul financiar cu viziunea unui voluntar cu vechime, acționând în beneficiul cauzelor nonprofit.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.