Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima ediție Relief „ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație” (Dorina Chiriac)

0

Teatrul EXCELSIOR și Asociația TETA au organizat la București, între 12 și 15 mai, prima ediție a laboratorului de teatru tânăr RELIEF.

Prima ediție a laboratorului de teatru tânăr Relief s-a încheiat duminică, când cele 6 trupe de liceu au urcat pe scenă pentru a prezenta momentele din Shakespeare lucrate împreună cu regizorii și colaboratorii muzicali, după care a avut loc și festivitatea de premiere. Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante au acordat premiul secțiunii competiționale a Relief, în valoare de 8.000 RON, oferit de Teatrul Excelsior, trupei Atelierul de teatru, din Botoșani, pentru spectacolul #nupotsărespir. Juriul a motivat alegerea prin faptul că este o piesă scrisă și regizată chiar de membrii trupei (Andreea Lupu și Atelierul de teatru, inspirată după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey), care funcționează ca un manifest al unei generații.

Premiul Relief pentru Atelierul de Teatru_Foto Adi Bulboaca

„Ne-a lăsat fără respirație, dar cu inspirație”, a declarat Dorina Chiriac.

Cele 6 trupe au avut la dispoziție 3 zile pentru a lucra împreună cu regizorii și colaboratorii muzicali scenele din Shakespeare pe care le-au prezentat după cum urmează: Alex Mâzgăreanu și Alexandru Suciu, cu trupa Seism din Focșani, primele două scene din „Doi tineri din Verona”, Erwin Simsensohn și Ada Milea cu trupa AS din București, „Visul unei nopți de vară” – scenele îndrăgostiților – , Horia Suru și Petre Ancuța împreună cu Drama Club Botoșani, un colaj din bufonii lui Shakespeare, Vlad Cristache și Lucian Maxim cu Brainstorming București, „Visul unei nopți de vară” – scenele meșterilor -, Dragoș Mușoiu și Simona Deaconescu cu Amprente, Brașov, „Doi tineri din Verona” și Bobi Pricop și Eduard Gabia cu Atelierul de Teatru din Botoșani, „Romeo și Julieta”. Gala de încheiere a fost prezentată de actorul Alex Bogdan.

***
RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.