Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă | cu Andrei Gligor, ultramaratonist

0

18 decembrie 2017, ora 19.00, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, în Piața Romană)

* Eveniment caritabil susținut de Andrei Gligor în beneficiul copiilor cu autism aflați în programe terapeutice in centrele ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată).

FB: https://www.facebook.com/events/1412328858875854/

_____Povești care salvează: cumpară un autograf pentru Bine!_____

ATCA – www.atca.ro

Echipa ATCA te invită în data de 18 decembrie, la Journey Pub, pentru o seară de povești care pot îmbunătății viața copiilor cu autism din România. Lasă-te inspirat de istorisirile lui Andrei Gligor și cumpără un autograf din partea lui! Banii strânși în cadrul acestui eveniment sunt redirecționati către programele ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată), asociatie dedicata luptei împotriva autismului la copii.

_____ Puterea mentală, puterea alergătorului de cursă lungă____

Andrei Gligor – andreigligor.rova alerga în următorii 2 ani aproape 2045 km, la 7 dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, încercând prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei. Cursele lui Andrei vor începe în Namibia și se vor încheia în Antarctica.

Andrei este sportiv, un om cu o mulțime de povești de rezistență, un om care face ce spune ca face, un tata devotat al unei fetițe geniale și … IT-ist, care atunci cand a fost rugat să ajute cauza ATCA nu doar că a acceptat imediat dar a devenit și ambasadorul cauzei: Andrei povetește pe 18 decembrie 2017 ce înseamnă să fii ultra-maratonist susținând copiii cu autism si prin evenimentul “Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”.

Andrei Gligor, ultra-maratonist și sustinător ATCA, pentru cauza copiilor cu autism

_____Povestea lui Andrei____

„Atunci când alergi de la un capăt al lumii la altul în curse extreme precum Sahara Marathon, Marathon des Sables sau in cursa CaliVita 7 Deserts, ajungi să te cunosti, să iți aflii limitele, să iți provoci echilibrul interior. Aduni zeci de mii de kilometri pe borna interioară și milioane de trăiri.

Alergările de zeci de kilometri într-o singură zi, în condiții extreme, te forțează să îți disciplinezi corpul și mintea. Pe traseele lungi și istovitoare petreci mult timp doar tu cu gândurile tale, într-o lume în care zgomotele din exterior se estompează și faci milioane de pași pe care poate ar fi bine să nu îi numeri ca să nu îți pierzi uzul rațiunii. Ei bine însă, sunt persoane, dar mai ales copii, care rămân captivi în mintea lor, pe care, dimpotrivă, gesturile repetitive îi liniștesc. Acestea sunt doar două dintre simptomele copiilor cu autism, o afecțiune cerebrală care îi marginalizează de copiii normali și îi împiedică să devină independenți ca adulți dacă nu beneficiază de îndrumare terapeutică.

Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenția asupra izolării, care în cazul lor nu este auto-impusă, la care sunt condamnați dacă nu beneficiază de tratament. De aceea,  transform kilometrii din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceștia.

Este un exercițiu de anduranță, dar fiecare pas pus înaintea celuilalt te duce spre linia de Finish, care pentru mine înseamnă un nou record asupra limitelor mele, iar pentru copiii cu autism o viață mai aproape de normalitate.

Vă aștept așadar la o seară de povești  despre locuri neîmblânzite, trăiri nebănuite și copii speciali.”

 

Rezervari la eveniment: Journey Pub – 0752 285 286

Evenimentul este organizat de ATCA și de Andrei Gligor care este susținut oficial de sponsorul CaliVita și de revista Running Mag.

Parteneri media: Radio Romania Cultural prin emisiunea Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, ChestiiUrbane.ro, Mamepetoc.ro, Literaturapetocuri, Iqool.ro, PierdutPrinLume, Munteanu, Gratuitor.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.