Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Poveste Urbană” – aplicația pentru mobil gratuită, care dezvăluie poveștile clădirilor istorice ale României

0

Fundaţia Colegiul Pro, cu sprijinul ING Bank, lansează aplicația pentru mobil „Poveste Urbană” – un proiect ce îşi propune să dezvăluie poveștile clădirilor vechi, adevărate monumente istorice, pierdute în zgomotul cotidian.

Aplicația se prezintă sub forma unui ghid modern, dedicat celor interesați să descopere clădirile cu valoare arhitecturală din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi Constanţa.

Obiective din Bucuresti

Aplicația oferă informații despre foștii proprietari ai caselor, clădirilor sau conacelor boieresti, poveștile familiilor care au trăit acolo sau le-au trecut pragul. Totodată, oferă informații despre anul construcției, precum și numele arhitectului. Informațiile au fost culese și verificate de o echipă de istorici și arhitecți.

Din meniul aplicației, utilizatorii pot selecta limba dorită (conținutul aplicației este disponibil în română și engleză), orașul pe care vor să îl descopere, precum și să vizualizeze pe hartă cele mai apropiate obiective.

„Poveste Urbană” poate fi descarcată gratuit din magazinele PlayStore și AppStore. Mai multe detalii pot fi găsite și pe pagina proiectului, aplicatiapovesteurbana.gandul.info

“Am ales să sprijinim proiectul “Poveste Urbană” nu doar pentru că este un proiect în a cărui valoare credem, ci, mai mult decât atât, pentru că însuși scopul proiectului este să scoată la lumină valori autentice, pe care timpul și-a pus amprenta și le-a făcut să intre într-un con de umbră: clădiri care ne definesc, monumente care marchează momente importante și, nu în ultimul rând, poveștile care le însoțesc și care ne dezvăluie mai multe despre comunitatea în care trăim. Avem încrederea că astfel, cunoscând mai bine trecutul și moștenirea lui, putem contribui la un viitor mai frumos pentru copiii nostri”, spune Alma Lavinia Clara Bacula, reprezentatul Fundaţiei Colegiul Pro (fosta Fundația pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro).

Pentru ING Bank, acesta este un proiect de responsabilitate socială, ce se încadrează în direcţia dezvoltare urbană. Colaborarea cu Fundaţia Colegiul Pro a pornit în urma unei competiții de proiecte, lansată de ING în octombrie 2013. Prima etapă a acestui proiect s-a desfașurat in perioada iunie – august 2014, cand publicul larg a fost invitat să intre pe platforma povesteurbana.gandul.info și să încarce fotografii și povești ale clădirilor cunoscute.

„ING Bank susține proiecte de dezvoltare urbană care urmăresc să facă mai bună viața în oraș. Inițiativele sunt alese în urma unor competiții de proiecte dedicate organizațiilor neguvernamentale. Pe lângă Poveste urbană, am sprijint și proiectul Asociației Make a Point – Turnul de apă și artă din Pantelimon – și Romanian Design Week al The Institute. Anul acesta, finanțam proiectul Asociației Tandem, care își propune să ajute persoanele nevăzătoare să devină independente în București, prin crearea unei aplicații pentru mobil construită în beneficiul lor. În ultimii trei ani, ING Bank a investit peste 200.000 de euro în aceste proiecte”, spune Roxana Colisniuc, CSR Officer ING Bank.

„Poveste Urbană” beneficiază de susţinerea Mediafax Group.

***

Fundaţia Colegiu Pro (fostă Fundația pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro – FEDM) creează prin activitatea sa un cadru de cunoaştere, cercetare şi dezvoltare, ca baza a proiectelor de modernizare economică şi socială din România. Fundația Colegiul Pro a desfăşurat acţiuni de educaţie pe teme sociale, politice şi economice a publicului larg, atât în parteneriat cu companii private şi ONG-uri, cât şi cu finanţare de la Uniunea Europeană, fiind beneficiar sau partener în 3 proiecte cu finanţare UE, derulate în perioada 2010-2012. Un proiect complex desfăşurat în 2013 în parteneriat cu Metropolitan Life, intitulat „Sănătatea-i cel mai bun prieten”, a avut ca principale activităţi dezvoltarea unei campanii de educare şi informare a publicului larg în ceea ce priveşte asigurările private de sănătate.

Mediafax Group este o companie construită în jurul conţinutului şi reuneşte branduri-lideri de piaţă din presa românească. Brandurile Mediafax Group sunt: BUSINESS – Ziarul Financiar, www.zf.ro; Business Magazin, www.businessmagazin.ro; SPORT&SPECIAL INTEREST – www.prosport.ro, www.promotor.ro, www.go4it.ro, www.descopera.ro; GENERAL – Mediafax Mass-Media News, www.mediafax.ro, www.gandul.info; Mediafax Foto, Mediafax Monitorizare, Mediafax Mobile; WOMEN&ENTERTAINMENT: Ce se întâmplă, doctore?, www.csid.ro, The One, www.one.ro, www.apropotv.ro.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înființată în 1994, ING Bank România este o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice.

ING Bank România a început în 2011 un proces de dialog social cu principalii beneficiari locali (clienți, angajați, presă, ONG-uri) pentru a afla care sunt așteptările și nevoile acestora. Pornind de la rezultatele acestui proces, ING Bank România și-a construit strategia de responsabilitate socială corporatistă, urmând trei direcții: Educație financiară si antreprenoriat, Educație pentru copiii din grupurile dezavantajate și Dezvoltare urbană.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.