Mark McCaughrean vine la Bucharest Science Festival

0

Mark McCaughrean deschide orizonturi cosmice la Bucharest Science Festival 2024

Experimente științifice spectaculoase, vizite în laboratoare, ateliere de știință, expoziții tematice –
sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă la festival.

Mark McCaughrean, astrofizician și comunicator științific, vine la Bucharest Science Festival 2024! Invitat special al festivalului, acesta va susține o prelegere despre revoluționarul telescop spațial James Webb. Bucharest Science Festival, un eveniment pentru pasionați de știință de toate vârstele, se va desfășura între 25 și 29 septembrie în multiple locații din capitală.

În seara de 27 septembrie, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, Mark McCaughrean va dezvălui perspective noi asupra cosmosului, prezentând descoperiri fascinante realizate cu ajutorul telescopului spațial James Webb. Discuția va aborda teme variate, de la formarea galaxiilor în universul timpuriu până la observarea planetelor din sistemul nostru solar și din jurul altor stele.

Cu o carieră distinsă la NASA, Observatorul Astronomic Steward din Arizona și Agenția Spațială Europeană (ESA), Mark McCaughrean este o autoritate în astrofizică, recunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la explorarea spațială și comunicarea științei.

Pe lângă prelegerea lui Mark McCaughrean, Bucharest Science Festival va găzdui o serie de evenimente fascinante, care promovează știința și tehnologia. Printre acestea se numără:

  • Salonul de Știință al Școlilor: unde echipe de elevi vor prezenta roboți interactivi și experimente inovatoare.

  • Conferințe pentru pasionați de știință de toate vârstele

  • Cum funcționează? Pe durata Festivalului elevii din școli vor avea ocazia să viziteze laboratoare din universități și institute de cercetare. 

  • Ateliere interactive de fizică și chimie, dar și ateliere de gândire critică și educație sexuală

  • Ateliere de știință în grădină – Ateliere de știință în mijlocul naturii pentru copii de 6-12 ani: ”Grădinărit”, ”Chimie distractivă”, ”Apa și focul”.

  • Vizite la stații de pompieri: unde participanții pot învăța despre funcționarea acestora și despre primul ajutor oferit de SMURD.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Bucharest Science Festival este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Planeta Științei.

Sponsor principal: Sphera Franchise Group.

Parteneri: System Plus, Deimos România, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Automatică și Calculatoare, European Space Agency, Esero România, Muzeul Geologic Național, Editura Humanitas, Librăriile Humanitas, Promenada Mall, Vulcan Value Centre, Centrul Comercial Auchan Titan.

Parteneri media: Radio România Cultural, Educație Privată, Știință & Comunicare, AIVI Media Hub, Mindcraft Stories, Mommy HAI, Modern Dads, Zile și Nopți, FestivApp. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.