Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Make a Point in Pantelimon! Filme gratuite in cartier

0

Vremurile post comunismului romanesc au lasat urme adanci in cartierele capitalei. Sutele de blocuri inca spera la vremurile apuse, cautandu-si viitorul in gri-ul murdar sau – mai noi – in portocaliul strident. O plimbare prin cartierele „dormitoare” din Bucuresti iti dezvaluie „puzzle-ul cultural” similar cu eterogenitatea societatii romanesti.

In acest peisaj un ONG romanesc aduce cultura intr-un fost cartier rau famat si periculos, prezentand gratuit filme o data pe saptamana.

Halele parasite ale Postavariei Romane, o fabrica din vechiul cartierul muncitoresc comunist Pantelimon, transmit sentimentul greutatilor industriale post-revolutionare. Vechiul complex este in ton cu blocurile de apartamente gri din acest cartier notoriu in anii 1990 pentru bandele sale si traficantii de droguri.

De-a lungul timpului, zona s-a schimbat. Au inceput sa apara hipermarketuri si magazine private la parterul blocurilor. Insa cartierul periferic nu avea nici o locatie culturala. Un ONG — Make a Point — a remarcat acest lucru.

„Make a Point este un ONG care, asa cum spune si lozinca noastra, incearca sa aduca cultura mai aproape de oameni din punct de vedere geografic”, a declarat Madalina Rosca, creative director la Make a Point, pentru SETimes.

Make a Point admite.

Ca Bucurestiul nu e o “capitala europeana”. 228 km patrati, iar din ei doar un km este semnificativ cultural,  in centrul deranjat si suprasolicitat al orasului. In rest, cartiere-dormitor si uzine, construite in orasul insusi. Nimic din toate acestea in Berlin, Paris, sau Londra, unde alergi si cate doua ore de la expozitii la concerte, si tot in zona  urbana esti. Un oras mare inseamna cartiere vii, cu personalitate.

Make a Point isi asuma.

Cartierele asa cum sunt ele: goale de viata si pline de buticuri, cazinouri si farmacii. Isi asuma uzinele intinse pe kilometri, in care nu se mai produce nimic, de ani de zile.

Make a Point isi asuma Bucurestiul, asa cum e el, si porneste la lucru.

Asociatia Make a Point  incearca sa aeriseasca centrul si sa faciliteze manifestari culturale la periferie, in cartiere si printre blocuri, in hale abandonate, in fabrici si uzine sau in alte cimitire de acest soi. Traim intr-un oras antipatic, pe care altii, inaintea noastra, l-au uratit si ni l-au lasat asa. Noi cadem la pace cu acest gand si incercam sa redam orasul oamenilor.

Make a Point.

Organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, workshopuri si ramane un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani.

Sursa: makeapoint.ro

PS: Multumim Vali pentru informatiile transmise!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.