Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare sezon toamna StudentObike 2015

0

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Bucuresti si in orasele din tara a sezonului de toamna al studentObike 2015, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Fotografie studentObike
Astfel, incepand din 01 octombrie, sezonul de toamna studentObike isi reia programul in centrele de inchirieri din Bucuresti si Ploiesti, iar din 5 octombrie si in celelalte trei centre din tara: Iasi, Cluj si Timisoara. De asemenea, incepand cu acest sezon, in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara vom pune la dispozitia studentilor alte 20 biciclete, ce vor fi inchiriate in acelasi regim ca la celelalte centre, pana pe 27 noiembrie.

350 de biciclete vor putea fi inchiriate din Bucuresti, din cele trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau, dar si din celelalte centre din tara: Iasi – Campusul Tudor Vladimirescu, Ploiesti – Facultatea Petrol si Gaze, Cluj – Complexul Hasdeu, Timisoara – Universitatea de Vest si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

“Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

„Asteptam studentii sa inceapa sezonul de toamna in forta si cu multa energie. Bicicletele studentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa fie in crestere si in toamna aceasta”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Despre studentObike:

studentObike este un proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti si, incepand cu anul acesta, si in Timisoara.

In cei patru ani de functionare, programul « studentObike » a reusit sa scoata peste 100.000 de studenti la pedalat.
studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Timisoara, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina,, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank :

Raiffeisen Bank este o banca universal de top care deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.800 de companii mari si medii. La mijlocul anului 2015, rețeaua Raiffeisen Bank numara peste 500 de agentii in toata tara, 1.100 ATM-uri și 13.400 EPOS-uri.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.
Mai multe detalii pe: www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.