Înscrie-te la Conferința „Segregare pe Minus, Diversitate pe Plus” / 12 februarie 2024, București

0

Apel lansare eveniment – Conferință Segregare pe Minus, Diversitate pe Plus

Teach for Romania, împreună cu Roma Education Fund te invită la Evenimentul „Segregare pe minus, diversitate pe plus”. Acesta este gândit și co-creat de Teach for Romania în parteneriat cu Roma Education Fund. Evenimentul își propune să ofere un context care cuprinde elemente precum: networking, celebrare, consultare cu privire la acțiuni pe care le putem face pentru diminuarea segregării, diseminare a rezultatelor, învățare și inspirație în adresarea fenomenului de segregare în mediul școlar (cu accent pe segregarea pe criterii etnice, dar nu doar).

Înscrieri aici.

Evenimentul are scopul de a reuni 80 de profesioniști cu impact în educație și drepturile omului (unități de învățământ, organizații neguvernamentale, formatori, mediatori, consilieri școlari, finanțatori, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante – Ministerul Educației Naționale, inspectorate școlare etc.). Evenimentul va aduce aproape și elevi și tineri.

Evenimentul marchează o intervenție de 3 ani de lucru în comunități interetnice, vulnerabile și 3 ani în care ne-am uitat la fenomenul segregării școlare și am încercat să găsim împreună soluții și sprijin pentru adresarea fenomenului. Evenimentul va cuprinde tematici precum cele  menționate mai jos, acomodate fie în ateliere practice și interactive, fie în contexte de conectare în plen, fie prin povești inspiraționale din partea experților și invitaților sau materiale resursă:

  • Segregare, Includere –  O lume mai dreaptă pentru fiecare

  • Cum putem preveni sau diminua segregarea școlară – propuneri și consultare

  • Propunere de formare marca Teach for Romania și Roma Education Fund –  program complementar de formare, avizat și recunoscut de Ministerul Educației Naționale cu 18-20 de credite profesionale transferabile, în domeniul includerii și diversității în spațiul școlar

  • Cum implicăm actorii relevanți în prevenirea, identificarea și gestionarea situațiilor de segregare?

  • Activități educaționale și comunitare care susțin acceptarea și valorizarea diversității și duc la diminuarea excluziunii

  • Introducerea componentei de interculturalitate transversal în actul educațional – Cum, de ce?

Putem oferi adeverință pentru cadrele didactice care vor avea nevoie de aceasta, pentru a se putea învoi de la ore. De asemenea, vom elibera adeverințe de participare pentru cadrele didactice care vor avea nevoie. 

Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Hai să contribuim la o lume în care aceasta este realitatea. Hai alături de noi la eveniment pentru a vedea cum putem face acest lucru împreună.

Data evenimentului: 12 februarie 2024

Locația evenimentului: București

Interval orar: 09.30 – 18.00 (Agenda va fi trimisă către persoanele confirmate)
Modalitate de înscriere: Completarea formularuluihttps://forms.gle/GPdfk6zaaPBVNRz87

Termen de înscriere: 2 februarie inclusiv

Confirmarea înscrierii pe e-mail: 7 februarie (cel târziu)

Te așteptăm. 

Echipa Teach for Romania și Roma Education Fund

Acesta este un eveniment organizat în cadrul proiectului Segregare pe Minus, Diversitate pe plus.

Proiect derulat de Asociația Teach for Romania în parteneriat cu Roma Education Fund cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați 

www.eeagrants.org

faradiscriminare.ro

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 9 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el. În anul școlar 2022-2023, 135 de cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 113 școli, din 21 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 221 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la peste 20 000 de copii.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.