Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HP a marcat aniversarea a 7 ani în România prin curățarea și reamenajarea unei porțiuni de 10 hectare din Parcul Tineretului București

0

HP GeBOC – de 7 ani în România

Hewlett-Packard (HP) a aniversat 7 ani de prezență  a centrului de servicii partajate Global e-Business Operations Center (GeBOC) în România printr-o acțiune voluntară de ecologizare în Parcul Tineretului. În jur de 300 de voluntari au participat la curățarea unei porțiuni de aproximativ 10 hectare, iar compania a oferit materiale pentru refacerea infrastructurii și mobilierului destinat odihnei și jocurilor din zona respectivă.

Organizată în întregime de o echipă de voluntari din cadrul centrului, acțiunea a presupus o serie de lucrări de curățare și amenajare în Parcul Tineretului, unul dintre cele mai populare și mai îndrăgite parcuri din București, lucrări realizate în colaborare cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Echipa HP GeBOC a montat 10 bănci și ansambluri bancă-masă, construite din materiale durabile și cu impact minim asupra mediului. De asemenea, voluntarii au reparat și recondiționat două poduri datând din 1974, revopsind balustradele și înlocuind calea podurilor cu plăci antiderapante. În urma acțiunii de curățare din parc au fost strânși aproximativ 150 de saci de gunoi și resturi vegetale.

“Acțiunea din Parcul Tineretului este doar un exemplu de activitate în beneficiul comunității – angajații HP GeBOC voluntariază cu entuziasm  pentru diverse proiecte de responsabilitate socială pe tot parcursul anului, încă de la înființarea centrului nostru”, spune Alexander Weigl, Managing Director al companiei. “Suntem dedicați mediului în care ne desfășurăm activitatea și ne dorim ca vizitatorii parcului să se bucure de un spațiu de promenadă și relaxare mai curat și mai frumos, adaugă acesta.

Proiectul de ecologizare se înscrie într-o serie largă de proiecte pe care le desfășoară voluntarii din echipa HP GeBOC, proiecte care au vizat în primul rând sprijinirea comunității din care face parte compania, prin acțiuni educaționale sau de într-ajutorare de impact, dar și crearea în centru a unui spațiu de lucru mai sigur și mai prietenos cu mediul. În cei 7 ani de activitate în România, compania s-a implicat constant în activități de responsabilitate socială (CSR), numai în cursul ultimului an desfășurând un număr de 25 proiecte.

Având ca obiect de activitate serviciile partajate și de tip BPO (Business Process Outsourcing) pentru unități de business ale HP, dar și pentru alți clienți și parteneri ai companiei din regiune, HP GeBOC, cel mai mare centru de acest tip din România, numără în prezent  o echipă de peste 3300 de persoane, care vorbesc peste 25 de limbi străine.

În acest an, divizia Global Business Services (GBS) din România a câştigat GBS Icon Award pentru Performanţă Extraordinară la World HP GBS Leadership Summit , desfășurat în Singapore (cel mai mare eveniment dedicat centrelor de servicii ale companiei). În mai, același centru a obținut două distincții de excelență – pentru calitatea serviciilor pentru clienți și pentru metodologiile de perfecționare și inovație – în cadrul evenimentului anual organizat de Rețeaua Europeană de Servicii Partajate şi Externalizare (European Shared Services & Outsourcing Network), cea mai importantă organizație de profil din lume.

Despre HP

HP creează tehnologie cu impact relevant asupra oamenilor, companiilor, guvernelor şi societăţii în ansamblu. HP, cea mai mare companie de tehnologie din lume, oferă clienţilor săi un portofoliu extins de echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii şi infrastructură IT aflate la convergenţa dintre cloud şi conectivitate, generând experienţe fluide şi sigure pentru o lume conectată. Mai multe informaţii despre HP (NYSE: HPQ) sunt disponibile pe http:/www.hp.com.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.