Girls Who Code Celebration Day: prima conferinţă dedicată programatoarelor românce

0

Girls Who Code Celebration Day este prima conferință românească, în onoarea Anitei Borg și a femeilor pasionate de programare, care va avea loc pe 24 ianuarie la Impact HUB Bucharest. Înscrierile se pot face până pe 22 ianuarie la această adresă web: http://bit.ly/gwc-celebrationday. Anita Borg Birthday Celebration este o inițiativă începută de către bursierele Google Anita Borg, iar evenimentul Girls Who Code Celebration Day este organizat de Girls Who Code Romania, Girls In Tech Romania și Tech Lounge.

Evenimentul de celebrare a femeilor pasionate de programare va începe cu o conferință în cadrul căreia programatoare de la companii precum Google, Gameloft sau Luxoft vor vorbi despre experiența lor profesională și despre proiectele interesante la care au contribuit de-a lungul carierei lor. Conferința va fi urmată de o sesiune de socializare la un pahar de vin oferit de Domeniile Sâmburești, fotografii amintire de la Cabina Foto – Cutia cu Poze și show de improvizație cu Trupa Obligó în KAFKA Pub.

În amintirea Anitei Borg, recipientele burselor “Google Anita Borg Memorial Scholarship” organizează la nivel mondial peste 100 de evenimente în preajma zilei de 17 ianuarie, data ei de naștere. Girls Who Code România împreună cu Girls in Tech România și Tech Lounge se alătură acestei inițiative și organizează în București conferința “Girls Who Code Celebration Day”, cu suportul câtorva companii locale și internaționale: Google (Benefactor Sponsor), Luxoft (Plus Sponsor), Gameloft (Plus Sponsor), Impact HUB Bucharest (Location Sponsor), Domeniile Sâmburești (Drinks Sponsor), Cabina Foto – Cutia cu Poze (Photo Booth Sponsor), KAFKA (After-party Sponsor).

ABCD-afis

DR. ANITA BORG

Conferința Girls Who Code Celebration Day este dedicată Anitei Borg, o programatoare talentată care, în 1981, a adus o contribuție importantă la dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe Unix tolerant la defecte. Anita Borg a propus inițiativa “50/50 by 2020” prin care se propune ca, până în 2020, jumătate din absolvenții de calculatoare să fie femei. În prezent, procentul absolventelor de calculatoare este încă departe de 50%. Cele mai importante inițiative ale Anitei Borg, de încurajare a femeilor programatoare, au fost: înființarea comunității Systers, a Institutului Anita Borg pentru Femei și Tehnologie și a conferinței Grace Hopper Celebration of Women in Computing. Anita Borg a murit în 2003, în urma unei tumori cerebrale.

BURSA “GOOGLE ANITA BORG MEMORIAL SCHOLARSHIP”

Google oferă, în fiecare an, o bursă în memoria Anitei Borg, studentelor care demonstrează abilități extraordinare de programare și de leadership. Astfel, bursierele alumni, din întreaga lume, realizează evenimente dedicate Anitei Borg în preajma zilei sale de naștere, 17 ianuarie. Comunitatea Anita Borg Scholars a inițiat și acest eveniment, care este parte din peste 100 de evenimente similare pe glob.

ORGANIZATORII “GIRLS WHO CODE CELEBRATION DAY”

GIRLS WHO CODE – ROMANIA (http://girlswhocode.ro) este o comunitate înființată în februarie 2014 din pură pasiune pentru programare, de către Monica Muntean, Silvia Stegaru și Andreea Vișănoiu, coding aficionados. Obiectivul organizației este de a oferi susținere femeilor care vor să învețe să programeze sau care intenționează să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu. Scopul final este acela de a încuraja tinerele românce să aleagă o carieră în domeniul informaticii.

GIRLS IN TECH – ROMANIA (http://gitromania.com/) este o organizație globală a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Organizația a fost înființată de către Adriana Gascoigne în San Francisco, în 2007, și are în prezent peste 8.500 de membri la nivel global. Filialele Girls In Tech poartă denumirea de capitol și sunt prezente în întreaga lume, în țări precum China, Grecia, Franța, Statele Unite sau Chile.

TECH LOUNGE (http://tech-lounge.ro/) este locul de întâlnire în care studenți din ICT și inginerie, tineri interesați de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori schimbă gânduri și schimbă câte un colț de lume. Tech Lounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din ICT și suport pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizează programul Innovation Labs, cuprinzând competiții, ateliere și evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.