Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Star Storage donează un nou echipament medical Centrului de Transfuzie Sanguină București în cadrul Campaniei ”Sângele este Viață”

0

Fundația Star Storage, persoană juridică non-profit, anunță o nouă donație Centrului de Transfuzie Sanguină București (CTSB), în cadrul Campaniei ”Sângele este Viață” – un congelator modern pentru plasmă. Cu o capacitate de 625 litri, acesta îndeplinește cele mai înalte standarde tehnologice și este absolut necesar pentru conservarea plasmei din sânge în condiții optime până la utilizarea ei în spitalele din București.

Campania umanitară “Sângele este Viață” are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor în sistemul medical cu rezultate pozitive pe termen lung, prin achiziția de echipamente medicale moderne destinate colectării, stocării și prelucrării sângelui și a produselor conexe în deplină siguranță, atât de necesare Centrelor de Transfuzie Sanguină din București și țară.
Congelator EverMed_Fundatia Star Storage

Până în prezent au fost donate mai multe echipamente medicale care îndeplinesc normele în vigoare și standardele europene impuse, cât și mobilier tehnico-medical necesar laboratoarelor din cadrul CTSB, în valoare de peste 35 000 euro.

„Congelatorul de plasmă este vital pentru activitatea pe care o desfășurăm zilnic. Avem nevoie de echipamente moderne care să ne permită să stocăm sângele și componentele sale cât mai mult timp în condiții optime. Nu ne putem asuma riscuri cu un produs pentru care nu există substitut artificial, iar numărul donatorilor este din nefericire tot mai mic. Tragedia din 30 octombrie din clubul Colectiv ne-a făcut să conștientizăm încă o dată cât de utile sunt frigiderele moderne care păstrează sângele donat și produsele conexe o perioadă mai lungă. Le mulțumim tuturor pentru mobilizarea exemplară din acele zile de foarte grea încercare pentru o întreagă națiune. Au venit atunci foarte multe persoane dornice să ajute și să doneze sânge. Fiind vorba de o substanță ușor perisabilă, pe care trebuie să o putem păstra perioade mai lungi de timp, o aparatură medicală și de laborator modernă care să ne permită să ne desfășurăm activitatea corespunzător este fundamentală. Mulțumim Fundației Star Storage pentru această donație și pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta în demersurile de a avea în țara noastră un Centru de Transfuzie Sanguină de nivel european!”, a declarat Dr. Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.

„Credem în impactul major pe care îl are acest proiect pe termen lung. În continuare ne dorim să participăm alături de alte organizații și de alți oameni care înțeleg la fel de bine ca și noi importanța de a investi într-unul dintre pilonii fundamentali ai societății – sistemul de sănătate. Această donație a fost posibilă cu sprijinul oamenilor care cred că schimbare e în puterea nostră, cărora vrem sa le mulțumim pentru susținere, în special companiei Bright Distribution. Vom continua proiectul Sângele este Viață și invităm cât mai mulți români care își doresc și în România Centre de Transfuzie Sanguină echipate cu aparatură medicală modernă să se implice. Bugetul necesar depășește 1 milion de euro. Donațiile de sânge periodice sunt la fel de importante ca și donațiile financiare și indiferent de modalitatea de implicare aleasă, rezultatul este salvarea unor vieți. Următoarea noastră acțiune de impact major este participarea la Semimaratonul Internațional București, din 15 mai. Avem o echipă de alergători, care au ales să fie ambasadori ai proiectului și îsi fac pagini online de fundraising. Oricine dorește ni se poate alătura, în dublă calitate de participanți la una din cursele Semimaratonului ca susținători ai cauzei noastre sau ca donatori.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage și Președinte al Fundației Star Storage.

Campania umanitară “Sângele este Viață” va continua până la îndeplinirea obiectivelor propuse, iar cei care doresc să susțină această cauză o pot face prin:
• Donarea a 2% din impozitul pe salariu până cel târziu pe 25 mai 2016 – prin completarea formularului 230 care este precompletat cu datele Fundatiei Star Storage și se poate descărca de pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro
• Donații cu plata prin card bancar, inclusiv din străinătate, cu comision 0 – direct pe www.sangele-este-viata.ro
• Donații directe prin transfer bancar în contul RO52 BACX 0000 0008 5451 7001 deschis de Fundația Star Storage la Banca UniCredit Țiriac Bank, Sucursala „Rosetti”, București.

Despre FUNDAȚIA STAR STORAGE – DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

Fundația Star Storage este organizaţie non-guvernamentală românească, caritabilă, nonprofit, care are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor și dezvoltarea societății românești. Fundația Star Storage aparține Star Storage, companie 100% românească, leader de piață pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, fundația desfășurând o activitate distinctă față de operațiunile comerciale ale companiei. Fundația Star Storage a fost înființată pe baza experienței de peste 12 ani a companiei Star Storage în dezvoltarea, susținerea și implicarea activă în campanii de responsabilitate socială cu efecte reale pozitive în societatea românească. Absolut toate fondurile Fundației Star Storage sunt direcționate către cauzele sociale în care este implicată Fundația, membrii acesteia neavând nici un beneficiu material pentru activitatea desfășurată. Pentru mai multe informaţii despre Fundația Star Storage, vă rugăm să vizitaţi site-ul fundației la www.star-storage.ro/Fundația.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.