Fundația NESsT România va organiza evenimentul „Sesiune de pitching pentru întreprinderi sociale”

0

Fundația NESsT România va organiza în data de 4 iunie 2015 evenimentul „Sesiune de pitching pentru întreprinderi sociale”.

Sunt invitate să participe la această sesiune de pitching întreprinderile sociale din România, indiferent de forma lor de organizare, care au o propunere concretă de dezvoltare a afacerii și caută suport financiar sau parteneri. Prin participarea la aceste eveniment veți avea ocazia să exersați modul de prezentare în fața unor potențiali investitori și veți primi un feedback obiectiv de la un juriu compus din specialiști.

NESsT va oferi organizației cu cea mai convingătoare prezentare un premiu constând în acoperirea costurilor de participare pentru două persoane la Forumul Mondial al Întreprinderilor Sociale din Milano, ediția 2015. Sesiunea de pitching este un eveniment public la care accesul persoanelor interesate este liber și se face prin completarea unui formular de înregistrare.

NESsT Logo

 

Scopul acestui eveniment-exercițiu de pitching – în engleza de afaceri: propunere sau prezentare susținută în fața unor persoane ce ar putea fi interesate să investească în afacerea ta – este de a crea un cadru de învățare participanților, facilitând interacțiunea cu „investitorii” și obținerea unui feedback obiectiv, care să ajute la îmbunătățirea modelului de afacere și modul în care acesta este prezentat în fața unor investitori.

Întreprinderile sociale din România, indiferent de forma lor de organizare, care doresc să susțină o prezentare în cadrul acestui eveniment sunt invitate să trimită până în data de 1 iunie un e-mail către diancu@nesst.org, în care să prezinte pe scurt modelul de afacere existent, rezultatele obținute până în prezent, oportunitățile de dezvoltare și motivația de a participa la această sesiune, cât și o scurtă motivare pentru care ar participa la Forumul Mondial al Întreprinderilor Sociale din Milano.

Etapa 1. Din numărul total de întreprinderi interesate, echipa NESsT va selecta un număr de maxim 6 întreprinderi sociale care vor fi invitate să participe la sesiunea de pitching din 4 iunie. Criteriile de preselecție sunt următoarele: rezultatele sociale obținute (25%), rezultatele financiare (25%), oportunitatea și impactul potențial și concret al unei investiții (30%), motivația de a participa la sesiune și Forum (20%).

Etapa 2.  În cadrul evenimentului de pitching, din cele 6 organizații preselectate, comisia de jurizare va alege organizația cu cea mai convingătoare prezentare. Comisia de jurizare este formată din următorii membri: Dragoș Gavrilescu (Consultant freelance în marketing și afaceri și membru NESsT Business Advisory Network), Cristina Donoaică (director la Koson servicii financiare și membră NESsT Business Advisory Network), Ruxandra Ogrendil (Director regional la IMC International și membră NESsT Business Advisory Network) și Alexandra Popa (expert investiții la Abris Capital Partners), Oana Țoiu (Founder Social Innovation Solutions & Curator Global Shapers).

Accesul la acest eveniment este gratuit, dar numărul locurilor este limitat la 40.  Persoanele din public interesate să participe la eveniment sunt rugate să se înregistreze accesând următorul link.  Locurile vor fi rezervate pe baza principiului primul venit – primul servit, iar după ocuparea locurilor disponibile, formularul va fi dezactivat.

Evenimentul se va desfășura la Impact Hub București, Str. Halelor nr. 5 în zona Piața Unirii, în data de 4 iunie, de la ora 09:45 până la 13:30, conform agendei anexate. NESsT nu acoperă cheltuielile legate de transportul, cazarea sau masa participanților.

  • 09:45 – 10:15 Bun venit, deschiderea evenimentului
  • 10:15 – 10:45 Tips &Tricks pentru pitching către investitori, Dragoș Gavrilescu
  • 10:45 – 12:00 Sesiuni de pitching pentru 6 întreprinderi sociale,  urmate de Q&A
  • 12:00 – 13:00 Pauza de masă, deliberare juriu
  • 13:00 – 13:30 Anunțarea întreprinderii sociale câștigătoare

Ediția 2015 a Forumului Mondial al Întreprinderilor Sociale (SEWF 2015) este un eveniment internațional ce se desfășoară în perioada 1-3 iulie în Milano, Italia. În cadrul SEWF 2015, organizatorii și-au propus să ofere participanților un număr de 45 de sesiuni și workshopuri centrate în jurul a cinci teme cheie: Ecosistemul dezvoltării întreprinderilor sociale, Impact investing, Rolul întreprinderilor sociale în lupta împotriva sărăciei, Întreprinderi sociale din domeniul agriculturii, O comunicare eficientă și design pentru întreprinderi sociale. Mai multe informații puteți obține de pe site-ul evenimentului: http://sewf2015.org/. NESsT va acoperi costurile participării la Forum pentru două persoane ce fac parte din echipa întreprinderii sociale câștigătoare.  Costurile finanțate de NESsT sunt: bilet de avion dus-întors pentru două persoane, cazare și două bilete de acces la SEWF2015.

Proiectul „Strategic Incubation to Ensure Investment Readiness and Sustainable Social Impact” este co-finanțat de către Comisia Europeană și derulat în parteneriat cu NESsT Europe.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.