Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Festivalul Zilele Africii” – Ediția I- 25-28 mai (București)

0

Casa de Cultură a Studenților și Parcul Venus

Muzica vorbeste mai tare decat cuvintele (Proverb African)

25 mai este Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a rolului continentului, diversității, bogăției culturale și spirituale pe care o aduce în contextul Global.
Asociația Ikhaya Drum și partenerii săi au hotărât ca în acest an, nu numai o zi ci 4 zile să fie dedicate Africii prin organizarea „Festivalului Zilele Africii” , aflat la prima ediție.

POSTER

Acest festival îș propune, în primul rând să aducă aproape de publicul larg din București (și România) muzica și alte forme de artă tradițională africană. Mai presus de asta dorim să contribuim la schimbarea mentalităților și prejudecăților care adesea există în România la adresa continentului African și a persoanelor de origine Africană.

O echipă diversă formată din Diaspora Africană în România precum și alte persoane pasionate, impulsionate de scopul acestui festival au pregătit o multitudine de activități variate. Bucureștenii și toți cei aflați în București în perioada 25-28 mai sunt așteptați în număr cât mai mare la Casa de Cultura a Studenților și în Parcul Venus să ia parte la o serie de acțiuni menite să îi ajute să afle și să descopere aspecte legate de Africa mai puțin cunoscute sau accesibile lor.

Toate activitățile sunt cu intrare liberă și participanții sunt invitați să ia parte la cât mai multe din ele, pentru a experimenta și înțelege din unghiuri diferite mesajul Festivalului.

Pentru pasionații de muzică există atât oferta de consum precum și de dezvoltare abilități muzicale. În fiecare zi vor fi concerte de muzică tradițională-africană (cu instrumente specifice), spectacole de dans african precum și ateliere de percutțe, dans, canto și alte instrumente africane.

flyer festivalul africii page2_resized
Atelierele de învățare intercultură își propun prin exerciții interactive să provoace mentalitatea și opiniile participanților referitor la ceea ce cred că știu despre Africa. Este pregătită și o ediție specială de Biblioteca Vie în care avem o un catalog variat de cărți umane din diferite părți ale Africii și care îi așteaptă pe cititori la un dialog direct.

O selecție de filme documentare din diferite părți alte continentului vor fi oferi un material bogat din realități sociale, muzicale și de mediu încojurator.

În fiecare zi participanții vor putea analiza expoziții foto, picturi și materiale africane. Ei sunt invitați și să ia parte la un joc stil „treasure hunt” pentru a-și testa cunoștiințe despre Africa.
Programul detaliat se găsește pe pagina Asociației Ikhaya Drum și pagina de facebook a festivalului. (http://ikhayadrum.ro/)

Acest festival este posibil prin sprijinul financiar oferit de AFCN (Admnistrația Fondului Cultural Național) și Scando Trading. Partenerii Ikhaya Drum în implementarea Festivalului sunt Asociația A.R.T. Fusion, Cercul Intreg, StarFix, One World Romania, Hillents și Ambasada Africii de Sud.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.