Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR “Muzici si Traditii in Cismigiu” – 20-22 iunie

0
  • Doua mii de artisti vor urca pe cele trei scene amplasate in Parcul Cismigiu;
  • Evenimentul va debuta cu parada costumelor populare;
  • Pe langa artisti din toate zonele Romaniei si ansambluri din Bulgaria, Letonia, Republica Moldova si Serbia, la festival vor participa si reprezentanti ai minoritatilor nationale: aromana, tatara, italiana, moldoveneasca, turca, elena, maghiara, germana, rroma, ucrainiana, bulgara, rusa si letona.

Proiect al Primariei Municipiului Bucuresti, organizat prin creart, Festivalul International de Folclor “Muzici si Traditii in Cismigiu” este un eveniment de exceptie care promoveaza cultura traditionala autohtona si straina si care reuneste anual doua mii de artisti din toate regiunile Romaniei, ansambluri ale minoritatilor nationale precum si ansambluri din Bulgaria, Letonia, Republica Moldova si Serbia.

Ajuns la cea de-a opta editie, Festivalul International de Folclor se va desfasura in perioada 20-22 iunie 2014, in parcul Cismigiu, sub titulatura “Muzici si Traditii in Cismigiu”. Festivalul face parte din seria de evenimente menite sa celebreze 555 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului.

Afis_Festivalul International de Folclor ,,Muzici si Traditii in Cismigiu''

Astfel, evenimentul va reuni spectacole de folclor traditional, targ de mestesugari care va include, pe langa produsele traditionale romanesti si demonstratii ale mesterilor populari, o zona dedicata spectacolelor de folclor reinterpretat, ateliere de creatie, teatru pentru copii, o zona gastronomica precum si plimbari cu trasuri si ponei.

Deschiderea evenimentului va fi marcata vineri, 20 iunie, la ora 15:00 de o parada a costumelor populare ce se va desfaşura pe traseul: Ateneul RomanCalea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Parcul Cismigiu.

Timp de trei zile, Festivalul se va desfasura pe cele trei scene amplasate in cel mai vechi parc din Bucuresti astfel:

Programul de la Scena Mare va fi impartit dupa zone geografice: vineri vor urca pe scena ansambluri folclorice profesioniste si solisti de muzica populara renumiti din Dobrogea, Crisana si Muntenia, sambata va fi randul celor din Oltenia, Moldova si Maramures, urmand ca duminica sa fie celebrat cantecul si jocul din Banat, Transilvania si Bucovina.

De asemenea, cea de-a doua scena a Festivalului va fi dedicata cantecelor si jocurilor interpretate de copii si tot aici se va lansa si albumul Orchestrei Valahia.

Cel de-al treilea spatiu destinat FestivaluluiFân Zone. Intr-un spatiu rustic, publicul va sta pe iarba, printre capite de fan si va putea asculta fragmente de folclor autentic reinterpretat de DJ si trupe cunoscute. Copiii si tinerii vor fi intampinati de ateliere de creatie, unde vor invata mestesuguri traditionale: tesut, cusut, pictura, sculptura si modelaj.

Pe scena Fân Zone, in prima parte a zilei cei mici sunt invitati la piese de teatru puse in scena de actorii teatrului Ion Creanga, dar si la cursuri de dans, sustinute de instructorii de la ConSabor. Astfel, cei mici si nu numai vor invata sa danseze pe ritmuri de merengue si bachata.

Seara, pe scena de la Fan Zone vor urca artisti precum Maria Radu and Band, Nightlosers, Hara, Adrian Nour și Trio Zamfirescu,  Cobzality, Mara & Kult Studio, Alina Manole & Band, Dj Gojira, Georgiana Manaila & Misteria Carpatica, Cornelia Tihon & Band, Liverpool – A Tribute to The Beatles, Aylin and The Lucky Charms, Classic Beat Orchestra  si multi altii.

Celebrand Ziua Internationala a Iei, Festivalul International de Folclor invita toti vizitatorii sa adopte o tinuta de inspiratie folclorica pe care fotografii oficiali ai evenimentului o vor surprinde si distribui pe pagina de Facebook a manifestatiei sub hashtag-ul #sepoartaromaneste.

Accesul la Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii în Cismigiu” este liber.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.