Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbaterile Cotidianul.ro: ”Blocajul României și reconcilierea națională”

0

Un popor ce nu își analizează trecutul, ce nu își cunoaște cauzele dezbinării, nu poate construi ceva pe termen lung, durabil.

Cotidianul.ro își propune, alături de invitații săi, să tragă un semnal de alarmă asupra importanței găsirii unor punți de comunicare, să identifice puncte consensuale care să aducă la lumină interesul și nevoile naționale.

cotidianul-logo300x70

Luni, 14 noiembrie, ora 9:30, Teatrul Metropolis din București găzduiește foști șefi ai statului, ai Guvernului, principali decidenți, reprezentanți ai mediului academic, economic și social care, împreună, vor raspunde la întrebări precum:

Poate depăși România blocajul actual fără o reconciliere națională?

Care sunt cauzele istorice ale discordiei?

Măsuri și legi care pot consolida o reconciliere națională?

Care ar fi beneficiile concrete ale reconcilierii?

Ce loc ar ocupa relațiile româno-maghiare într-o reconciliere națională?

Este necesară o reconciliere cu consecințe în domeniul proprietății?

Poate funcționa reconcilierea în două relații imposibile: cu securitatea și cu activul de partid și de stat comunist?

Care ar trebui să fie liniile majore ale unei reconcilieri?

Alături de moderatorii dezbaterii, Simona Popescu – redactor șef Cotidianul.ro, și Ion M. Ioniță – senior editor Adevărul, participanții vor aduce în prim plan interesul public, vor trasa pași spre o buna gestionare a crizei actuale, reconcilierea națională fiind una din primele condiții ale reconstrucției solidarității naționale și sociale.

Partenerii media ai acestei ediții din seria dezbaterilor Cotidianul.ro sunt: Bursa, Cațavencii, Gold FM, Contemporanul, Agenția de Carte, Piața Financiară, Wall-Street, 9am, Historia, România Pozitivă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.