Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum scrii un film de acţiune? Eroi, poveşti şi scenarii celebre

0

Scrie o poveste care să țină publicul cu sufletul la gură. Scrie pentru ecran. Cum? Te învață regizorul și scenaristul Vlad Trandafir, la noul său curs online Cum scrii un film de acţiune? Eroi, poveşti şi scenarii celebre. Cursul începe din 27 aprilie, are trei întâlniri săptămânale, de la 19.00 și e organizat online de Fundația Calea Victoriei.

Cursul se adresează celor care doresc să scrie poveşti de acţiune în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului, regulile după care el funcţionează. Este, de asemenea, o ocazie pentru diverşi profesionişti, filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film să înţeleagă genul şi să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul poveştii de acţiune ca atare.

cum-scriu-un-film-de-actiune

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile poveştii de acţiune. Cum se stabileşte intriga într-o poveste de acţiune. Care sunt paşii de urmat în orice poveste de acţiune. Explorăm, de asemenea, construcţia eroului, natura dialogurilor şi a scenelor de luptă. Nu în ultimul rând, trecem în revistă subgenurile importante ale poveştii de acţiune.

Cu titlu de exemple, cursul recurge la o seamă întreagă de fragmente din poveşti de acţiune celebre, de la Beverly Hills Cop, Star Wars, Raiders of the Lost Ark, Terminator, la Once Upon a Time in the West şi The Deerhunter.

Temele abordate la curs sunt:

  • Cum funcţionează poveştile de acţiune;
  • Paşii poveştii de acţiune;
  • Arhetipurile acţiunii;
  • Crearea eroului poveştii de acţiune;
  • Crearea antagonistului poveştii de acţiune;
  • Cele trei scene tematice;
  • Cele mai bune trei finaluri în povestea de acţiune;
  • Subgenurile poveştii de acţiune;
  • Scene de început şi scene de luptă;
  • Urmăriri şi dialoguri.

Ca să participi, plătește taxa de curs – 240 de lei – direct de pe site. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail un link unde vei urmări cursul. Dacă ai și alte întrebări sau vrei să faci cursul cadou, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.