Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Consolidat în ultimele luni, Palatul Universul va găzdui cel mai nou teatru din București: Apollo111

0

SE DESCHIDE APOLLO111:
primul spectacol se joacă timp de 6 săptămâni; premiera este sold out;

– ALI: Frica mănâncă sufletul, în regia lui Radu Jude, este o poveste despre prejudecată –

Consolidat în ultimele luni, Palatul Universul va găzdui începând cu vineri, 25 noiembrie, cel mai nou teatru din București: Apollo111. Noul hub cultural se deschide cu un spectacol așteptat de către public, ALI: Frica mănâncă sufletul, regizat de Radu Jude după un text al faimosului Rainer Werner Fassbinder. În rolul principal: Liliana Ghiță. Biletele pentru premieră sunt epuizate, iar următoarele reprezentații sunt disponibile pentru vânzare online, pe BLT.ro. Spectacolul se va juca doar timp de 6 săptămâni pe scena din București, acesta fiind conceptul sub care va funcționa stagiunea principală Apollo111 – un spectacol are o durată de viață de 12 săptămâni: 6 săptămâni de repetiții și 6 săptămâni de joc.

adina-cristescu-eduard-cirlan-ilinca-hanrut-mihai-nitu liliana-ghita-si-amir-shafizadeh-2

ALI: Frica mănâncă sufletul spune o poveste extrem de actuală despre prejudecată, imigrație și cultură arabă: Emmi (interpretată de Liliana Ghiță) se îndrăgostește de un imigrant cu zeci de ani mai tânăr ca ea, Ali (dublă distribuție: Kamara și Amir Shafizadeh). Cei doi decid să se căsătorească, șocând comunitatea în care locuiesc. Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vîlsan, luminile de Tudor Lucaciu, iar distribuția este completată de Adina Cristescu, Eduard Cîrlan, Ilinca Hărnuț, Lucian Teodor Rus și Mihai Nițu.

Începutul lunii decembrie va marca și lansarea teatrului Apollo111 pentru copii. Cei mici, alături de părinți, sunt așteptați în Tărâmul din Globul Fermecat, un spectacol dramatizat și regizat de Iris Spiridon după povestea „Crăiasa Zăpezii” de H.C. Andersen. Premiera va avea loc pe 3 decembrie, iar biletele se pot cumpăra, de asemenea, online. Gerda (Ioana Mărcoiu) și Kay (Vlad Bîrzanu) sunt frați, iar când băiatul e prins de Crăiasa Zăpezii (Ana Maria Moldovan) într-un glob de zăpadă, începe o aventură incredibilă, într-o lume magică. Spectacolul va fi unul pentru toată familia, scenografia fiind semnată de Iuliana Vîlsan, proiecțiile digitale de Kotki Visuals, iar muzica originală de Ghighi Eftimie. Din distribuție face parte și Nicoleta Lefter.

Pe lângă o sală de spectacole modulară de 127 de locuri, spațiul Apollo111 include un bar și o sală de repetiții. Aflat într-o clădire istorică complet reconsolidată, noul hub cultural din strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25 aduce un concept inedit pentru scena din România: fiecare stagiune va fi curată de un alt director artistic, sub o altă temă. Stagiunea 2016/ 2017 este condusă de actorul Bogdan Dumitrache și abordează o temă interdisciplinară: teatru – film.

Apollo111 este hotspot cultural BRD și Avanpost Radio Guerrilla.
www.Apollo111.ro
www.Facebook.com/Apollo111.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.