Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conservarea cartierului Mantuleasa! Proiectul „Geografie mitica bucuresteana”

1

„Geografie mitica bucuresteana: Cartierul Mantuleasa”, este numele proiectului lansat în 4 decembrie 2009, proiect ce are ca scop reabilitarea integrată a zonei! Acest proiect este deosebit de important pentru că vizează conservarea și protejarea cartierului Mântuleasa.  Astfel, traseul mitic din proza scurta a lui Mircea Eliade poate să fie un adevărat traseu turistic cultural.

„Spatiul studiat in cadrul proiectului este interesant ca un esantion urbanistic cu valoare stiintifica pentru influentele din arhitectura bucuresteana, pentru antropologia urbana, istoria mentalitatilor si, nu in ultimul rand, pentru operele literare care i-au fost dedicate.

Traseul mitic din proza scurta a lui Mircea Eliade se confunda cu un labirint citadin ce reuneste strazile Mantuleasa, Popa Soare, pana la Pache Protopopescu. Revitalizarea acestui spatiu, restituirea lui unui circuit cultural si familiarizarea publicului cu valorile urbane ar insemna un prim pas in procesul de conservare a specificului unei zone cheie, ilustrative pentru evolutia istoriei Bucurestiului.”

Mai multe informații sunt pe eurourbanism.ro

(foto Florin Ghinda 2009)

bucuresti-secret

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Proiectul “Geografie mitica bucuresteana” | Lume Buna

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.