Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Congresul International de Dezvoltare Durabila „Luminile Lumii”, Bucureşti, 30 octombrie – 1 noiembrie 2015

0

„In contextul in care Anul 2015 a fost proclamat de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite “Anul International al Luminii” si de catre Uniunea Europeana “Anul European al Dezvoltarii”, in perioada 30 Octombrie – 1 Noiembrie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucuresti se va organiza Congresul International pentru Dezvoltare Durabila „Luminile Lumii” – “Lights of the Worlda declarat presedintele comitetului de organizare, profesor universitar doctor Radu Constantinescu.

Poster_LoW (2)

Evenimentul este organizat cu sprijinul UNESCO de catre producatorul executiv CENAD-Centrul de Actiune si Programe Integrate pentru Dezvoltare Durabila, din cadrul CDST Craiova, in parteneriat cu institutii si companii de prestigiu : Institutul National pentru Fizica Materialelor, Institutul Cultural Roman, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucuresti, Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor, Agentia Spatiala Romania, Institutul de Stiinte Spatiale, Parlamentul Romaniei prin Comisia pentru UNESCO, Centrul International pentru Conferinte si Congrese de la Palatul Parlamentului, Fundatia Horia Hulubei prin Catedra UNESCO, CIRET Paris-Centre International de Recherches et Etudes Transdisciplinaires, Societatea Romana de Fizica, Autonom Rent-A-Car, Medical Devices & Diagnostics, Telekom Romania, Fundatia Dignitas, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri.

Cristian Nicolae, directorul de comunicare a manifestarii, a precizat:

„Estimam participarea a peste 300 de personalitati din tara si din strainatate, oameni de stiinta, arta si cultura, din domeniul educatiei, oficiali UNESCO, reprezentanti ai unor reputate organizatii si centre de cercetare din intreaga lume, producatori, creatori, arhitecti, restauratori, promotori si administratori de valori, oameni de business, profesionisti din educatie si din industriile creative.

In viziunea Congresului , construit printr-o abordare transdisciplinara si bazat pe un concept integrat, ” Luminile Lumii ” sunt “ Valorile Lumii ” iar dintre acestea , valorile aflate pe “ Lista Patrimoniului Universal “ a UNESCO sau cele care au potential de a fi incluse in aceasta lista , constituie domeniul principal de analiza , cercetare si actiune   pentru conceperea si punerea in opera a programelor strategice de dezvoltare durabila pentru modelul de societate al secolului XXI. Evenimentul este conceput pe termen lung ca un forum multianual de prezentare,dezbatere,celebrare si promovare a unor valori romanesti de referinta, in dialog cu valorile universale si a unor valori universale in dialog cu valorile romanesti.”

Detalii complete ale manifestarii se gasesc pe site-ul   http://iyl2015.infim.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.