CONFERINTELE GREEN REPORT: Ce este de fapt economia circulară și când putem trece la noul model economic

0

Marți, 15 mai, la Point Art Hub (Strada Eremia Grigorescu, nr 10, )Apollo 111 – Palatul Universul, Corp B (Strada Actor Ion Brezoianu, nr 23 – 25, Sector 1, București), va avea loc ”CIRCULAR 4”, conferință-reper pe tema economiei circulare.

”CIRCULAR 4” este primul eveniment din seria de CONFERINTE GREEN REPORT din 2018, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, si al patrulea pe tema economiei circulare, dupa CIRCULAR 3.0. care a avut loc in aprilie 2017.

CIRCULAR 3.0 aduce laolalta componenta de business, cea legislativa si cea administrativa, punand la aceeasi masa: reprezentant­i ai industriilor de reciclare, colectare si salubritate, ai autoritat­ilor publice centrale si locale, generatorii de deseuri, presa.

Cei mai importanti responsabili pe probleme de mediu din Romania si reprezentanti ai autoritatilor europene se vor reuni in cadrul ”CIRCULAR 4”: Viceprim-ministru și ministru al  Mediului – Gratiela Gavrilescu; Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene –  Mihaela Toader, Președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților – Ion Cupă, Președintele Comisiei pentru Mediu din Senat – Allen Coliban, Președintele Consiliului Concurenței – Bogdan Chirițoiu, Vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu – Dorin Corcheș, Primarul orașului Mizil – Silviu Negraru, Președintele ARAM – Alice Nichita, Directorul General Greenpoint – Adela Lazăr, PR Manager Environ  – Roxana Puia, Deputy Senior Partner KPMG – Ramona Jurubiță, Președintele Centrului Național pentru Producție și Consum Durabile – Aida Szilagy. 

Prin Circular 4 ne dorim sa identificam impreuna cai de imbunatatire a managementului deseurilor, cat si posibilitati de a face economii la bugetul de stat, prin prevenirea generarii deseurilor, prin eco-design si prin refolosirea produselor. Colaborarea reala si eficienta intre autoritatile centrale si industriile de reciclare, colectare, salubritate si generatorii de deseuri reprezintăa un alt topic important la ”CIRCULAR 4”, la fel si prezentarea elementelor cheie pentru succesul implementarii principiilor economiei circulare.

De asemenea, pachetul legislativ privind Economia Circulara este mai putin cunoscut in Romania. ”CIRCULAR 4” va fi cadrul de dezbatere al provocarilor pe care le presupune implementarea acestuia. Alaturi de prezentarea perspectivelor la nivel european, la ”CIRCULAR 4” se va discuta aplicat despre Directivele europene privind deseurile de ambalaje si despre sistemul din Romania al gestionării deseurilor.

Economia circulară este provocarea secolului 21: o economie bazata pe reducerea consumului de energie si materii prime, in care deseurile rezultate sa aiba destinatii precise inca din faza de proiectare, prin integrarea lor in spirala ciclica a reutilizarii.

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Partenerii media ai ”CIRCULAR 4” sunt:

Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR 4“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.

Website: www.greenreport-conferinte.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.