Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul Național de Procese Simulate de Drept Fiscal

0

ELSA București organizează, prin Departamentul Activități Academice, Concursul Național de Procese Simulate de Drept Fiscal, aflându-se anul acesta la a doua sa ediție.

autor: Yolanda Beșleagă, ELSA București

Concursul va avea loc pe data de 8 mai la Facultatea de Drept a Universității din București, adresându-se studenților de anii II și III din întreaga țară, dat fiind interesul crescut al acestora cu privire la Dreptul Fiscal și la valențele practice ale acestei ramuri de drept. Concursul de Procese Simulate este prilejul perfect pentru ca studenții pasionați să valorifice cunoștințele teoretice dobândite în cadrul facultății, să caute ei înșiși soluții la probleme controversate și să ia contact cu o altă dimensiune a Dreptului Fiscal și a ramurilor de drept conexe, o dimensiune mult mai nuanțată și pragmatică decât cea cu care sunt deja obișnuiți.

logo elsa

Formatul concursului constă în două etape: o etapă scrisă și o etapă a pledoariilor. Într-o primă fază, participanții vor redacta un memoriu, fiind împărțiți în echipe de câte doi participanți. Cele mai bune echipe din București se vor întâlni în cadrul etapei orale cu reprezentanții altor Grupuri Locale ELSA România, câștigători ai concursurilor organizate pe plan local. Cei 16 participanți, împărțiți în patru echipe de reclamanți și patru de pârâți, își vor susține oral argumentele, punându-și în valoare calitățile oratorice, precum și modul original în care au înțeles să valorifice doctrina și jurisprudența relevante în materia Dreptului Fiscal. La finele concursului, vor fi desemnați câștigătorii locurilor I și II, precum și câștigătorul titlului Best Speaker.

Și de această dată ELSA București se bucură de sprijinul casei de avocatură Niculeasa Law Office.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic

autor: Yolanda Beșleagă, ELSA București

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.