Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casele în care a trăit George Enescu – Eveniment online

0

Sâmbătă, 20 martie, la 11.00, Fundația Calea Victoriei ți-a pregătit un eveniment online cu jurnalista Dana Gonț, despre Casele în care a trăit George Enescu.

Chiar dacă şi-a construit o singură casă, ale cărei schiţe le-a desenat cu mâna lui, de numele lui George Enescu se leagă mai multe clădiri în care a locuit o vreme. De la cea mai simplă casă ţărănească, la cel mai impozant palat. Fiecare dintre aceste locuri şi felul în care Enescu s-a raportat la ele reîntregesc portretul omului în acelaşi timp genial şi simplu.

Vă invităm să-l cunoaşteţi pe George Enescu şi dincolo de muzica lui. Să parcurgem un traseu asemănător cu cel pe care artistul însuşi l-a făcut înainte de a părăsi România, într-un pelerinaj de rămas-bun de la locurile pe care le iubea şi de la visul său de o viaţă: cel de a se retrage cândva la ţară, în Moldova. Vă purtăm prin locurile copilăriei sale, care şi-au pus amprenta pe întreaga sa creaţie şi existenţă, prin odăile lui, prin grădinile pe care le îndrăgea.

Călătoria virtuală pe urmele lui George Enescu, porneşte de la casa din Liveni în care s-a născut compozitorul, trece pe la casa bunicilor materni din Mihăileni, unde Enescu a petrecut multe vacanţe, de asemenea prin casa tatălui, de la Dorohoi, Vila Luminiş de la Sinaia, conacul de la Tescani şi Palatul Cantacuzino din Bucureşti.

Taxa de participare este 60 de lei și poate fi plătită online. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări evenimentul. Dacă vrei mai multe detalii, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Foto: Dana Gonț

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.