Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cărturești și Mega Image Concept Store Băneasa aduc cărțile printre produsele de bază de la raft

0

Începând de marți, 28 aprilie, Mega Image Concept Store Băneasa găzduiește în premieră un stand de carte selectată de Cărturești în cadrul unei colaborări-experiment între cele două branduri. În această perioadă, când librăriile fizice sunt închise și nu există încă o dată certă pentru redeschiderea lor, acest parteneriat face posibilă reîntâlnirea cititorilor cu cartea într-un context nou și neobișnuit.

Foto: Anya Maria Gherghina

Standul Cărturești reunește aproape 300 de titluri din domenii precum ficțiune, psihologie, business, dezvoltare personală, filosofie, știință, hobby sau carte pentru copii și adolescenți, iar pentru siguranța cititorilor, toate cărțile de la raft sunt țiplate.

“Și acum, ca și înainte de pandemia Covid-19, Cărturești merge unde este nevoie de el. Prin proiectele noastre am încercat întotdeauna să fim acolo unde sunt și cititorii noștri: în librării stradale și în centre comerciale, în capitală și în cât mai multe orașe din țară, în centrul istoric, dar și în Piața Obor. Ne bucurăm de colaborarea cu Mega Image, care ne permite să îi surprindem și să le facem ziua mai frumoasă celor care ies la cumpărături în perioada aceasta. Credem că hrana pentru minte este la fel de importantă ca cea pentru trup, așa că imaginea unui coș zilnic de cumpărături în care cărțile stau alături de pâine, lapte, fructe și legume nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță pentru o supraviețuire a comerțului cu carte într-o perioadă dificilă pentru întreaga industrie din jurul ei. Cartea ar trebui să fie printre produsele de bază și sperăm să convingem cât mai multă lume de asta.” – Ana Niculescu, Manager Comunicare Cărturești

„În această perioadă, am căutat permanent soluții pentru a le oferi clienților din comunitate suport pentru a trece mai ușor de zilele cu reguli stricte de prevenție în fața COVID-19, care au făcut inaccesibile anumite activități. Ne bucurăm că am reușit, alături de echipa Cărturești, să creăm în Concept Store Băneasa un spațiu prietenos, cu cărți, care completează celelalte zone concept din magazin cu mai multă inspirație. Aprecierile din partea clienților au fost deja foarte bune și ne uităm să extindem acest proiect și în alte magazine.” – Adrian Nicolaescu, VP Marketing, Comunicare și Sustenabilitate Mega Image.

DESPRE CĂRTUREȘTI

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 37 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.

În martie anul curent, Cărturești a închis temporar toate cele 37 de librării din lanț, funcționând în prezent doar online, prin librăria virtuală www.carturesti.ro.

 

DESPRE MEGA IMAGE

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 780 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.