Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania #PeBune? privind eliberarea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilitati si ocupate abuziv

0

Campania „#PeBune?” la aniversare

Bucuresti, 14 ianuarie – Campania #PeBune? privind eliberarea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilitati si ocupate abuziv, a aniversat 2 ani de implementare.

Fundatia Motivation Romania a lansat in luna noiembrie 2017 campania „#PeBune?” cu scopul de-a atrage atentia asupra situatiei locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati si ocupate abuziv, din cadrul magazinelor cu produse de uz larg.

La nivel national, intre anii 2012 si 2019, numarul total al autovehiculelor adaptate a ajuns la peste 7.500. Dintre acestea, 433 au fost adaptate si omologate pentru persoane cu dizabilitati, soferi si pasageri, in perioada ianuarie – septembrie 2019. Datele au fost oferite de Registrul Auto Roman, in urma unor solicitari inaintate de Fundatia Motivation Romania.

Campania „#PeBune?” se adreseaza soferilor cu si fara dizabilitati, precum si publicului larg si transmite un mesaj de incurajare a respectarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Accesul la locuri de parcare dedicate este foarte important pentru ca persoanele cu dizabilitati sa fie active si independente, sa faca activitati firesti, precum mersul la cumparaturi sau plata facturilor. De aceea, prin campania #PeBune? ne propunem sa educam soferii privind importanta caracteristicilor locurilor de parcare dedicate si sa ii incurajam sa parcheze regulamentar. De exemplu, pentru o persoana care foloseste scaun rulant este important ca locul de parcare sa fie mai lat, astfel incat sa aiba loc sa urce si sa coboare din masina, sa deschida portiera la maximum pentru a asambla si dezasambla scaunul rulant. E vorba de o nevoie, nu de un moft si de aici se inspira si mesajul nostru: persoanele cu dizabilitati NU ISI DORESC loc de parcare dedicat, insa AU NEVOIE de el”, a declarat Erika Garnier, specialist comunicare Fundatia Motivation Romania.

In cadrul campaniei, prin companiile implicate, Fundatia Motivation a distribuit pliante si autocolante la casele de marcat, a amplasat panouri cu mesajul campaniei la locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati si in spatii publice, si a distribuit un clip video cu marturii ale soferilor cu dizabilitati despre cat de dificil le este sa gaseasca liber un loc de parcare dedicat atunci cand merg la cumparaturi.

Campania „#PeBune?” este prezenta in peste 265 de magazine la nivel national, iar partenerii care o sustin sunt: Mega Image, Mega Mall, Ikea Romania, Sun Plaza, Lidl Romania, Aurora Shopping Mall Buzau, Shopping City Targu Jiu, Coresi Shopping Resort, Ambasada Suediei la Bucuresti.

Partenerii media ai campaniei sunt Europa FM, revista BIZ, revista Auto-Business.ro, Eva.ro.

Ideea campaniei „#PeBune?” a fost conturata in cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauza buna” al Fundatiei Comunitare Bucuresti, care a adunat laolalta pentru o intalnire de lucru, profesionisti din mai multe arii profesionale si ONG-uri.

***

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare activa si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant, consultanta pentru accesibilizarea spatiilor si sport adaptat. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.