Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 milion de euro pentru un centru destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave

0

Campania ”1 Milion de Stelute” – strangerea a 1 milion de euro pentru un centru destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave

Asociatia M.A.M.E. deruleaza in prezent campania ”1 Milion de Stelute” care are ca obiectiv strangerea a 1 milion de euro, fonduri necesare pentru infiintarea Centrului Stelutelor – un centru de suport si recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave. 

Anual, in Romania, sunt diagnosticati cu cancer aproximativ 500 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 16 ani, care isi petrec mare parte din copilarie in spital. Din pacate, la noi in tara nu exista programe nationale sau centre specializate care sa acorde acestor copii atentie pentru perioadele dintre spitalizari.

“Experienta pe care am castigat-o de-a lungul celor 4 ani de activitate ne-a aratat ca, pentru a facilita vindecarea in cazul pacientilor cu afectiuni foarte grave, nu este suficient sa le fie asigurate serviciile medicale, ci este extrem de important sa fie tratate si problemele de natura emotionala, relationala si materiala pe care le creeaza specificul acestor boli.” a declarat Maria Culescu, Presedinte Asociatia M.A.M.E.

Anual, Centrul Stelutelor va oferi gratuit pentru aproximativ 200 de copii grav bolnavi, exercitii de recuperare medicala, consiliere psihologica, terapie emotionala prin arta si joc, activitati educative si ajutor material la nevoie.
Centrul Stelutelor va includeun cabinet dotat cu aparatura de recuperare medicala, un cabinet de consiliere psihologica, o sala in care se vor desfasura atelierele de terapie emotionala si activitatile educative, o bucatarie, o sala de mese, un spatiu de depozitare, doua grupuri sanitare. In functie de amplasarea in teren, intentionam ca, in timp, sa construim si un loc de joaca.

 “Suportul si atentia de care vor beneficia copiii in centru ii va ajuta sa depaseasca dificultatile asociate tratamentului greu de suportat si le va usura tranzitia spre o viata activa dupa plecarea din spital. Acest lucru este extrem de important pentru copiii care au ajuns sa se indoiasca de propriile abilitati si calitati ca urmare a afectiunii de care sufera.” a declarat Andreea Tache, responsabil proiect.

Cei care doresc sa sprijine infiintarea Centrului Stelutelor, pot face donatii:

– 2 euro prin SMS la 8835 (TVA inclus) pana pe data de 31 decembrie 2013;

– in contul bancar RO03BTRL04401205N75044XX deschis la Banca Transilvania, titular Asociatia M.A.M.E., CUI 25454339;

– online prin intermediul serviciului specializat Euplatesc.ro, pe site-ul www.asociatiamame.com sau prin metoda paypal in contul office@asociatiamame.com.

asociatia mame

Asociatia M.A.M.E. este o organizatie nonprofit infiintata in aprilie 2009 cu scopul de a imbunatati calitatea vietii copiilor cu probleme grave de sanatate si de a oferi sprijin copiilor care provin din medii defavorizate. Mai multe detalii referitoare la activitatea derulata de Asociatia M.A.M.E. puteti vizualiza accesand urmatoarele link-uri:  www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.