Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calatorie educativa in lumea satului

0

Calatorie educativa in lumea satului – finalizare proiect pilot si discutii pentru continuitate

Proiectul Asociatiei Lume Buna “Calatorie educativa in lumea satului” s-a incheiat la data de 1 decembrie 2011. Proiectul a fost finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Calatorie educativa in lumea satului a adus bucurie prin joc in vietile copiilor de la oras si de la sat. Timp de trei luni, de la 1 septembrie si pana la 1 decembrie 2011, proiectul s-a axat pe dezvoltarea unui program de educatie prin  joc la sat, pentru copii cu varsta intre 6-11 ani.

Larisa Popescu – coordonatorul proiectului, impreuna cu echipa de 15 voluntari au implementat proiectul pilot , au invatat din derularea proiectului si s-au bucurat impreuna cu cei mici de activitatile de animatie socio-educativa.

Beneficiarii directi ai proiectului au fost 60 de copii: 30 copii provenind din comuna Varasti, judetul Giurgiu (scoala din sat cu clasele I-IV) si 30 de copii de aceeasi varsta din mediul urban (scoala 98 din sector 4, Bucuresti). Timp de trei luni, elevii s-au bucurat de activitatile educative organizate de voluntarii proiectului, s-au jucat si au cunoscut bucuria jocurilor la sat.

“Calatorie educativa in lumea satului” a reprezentat un proiect pilot in domeniul educatiei non-formale la sat. Implementarea lui la nivel national va face posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Reprezentanti ai organizatiilor si scolilor interesate sa dezvolte programul in judetul in care locuiesc si sa se implice in asigurarea continuitatii proiectului la nivel national sunt invitati si incurajati sa contacteze coordonatorul proiectului la adresa de email:  lari.popescu@lumebuna.ro.

Echipa multumeste partenerilor ce le-au fost alaturi in proiect: Editura Egmont, Petreceri Fermecate, Scoala NR. 98 „Avram Iancu” si partenerilor media- Calificativ.ro, Romania Pozitiva, Itsy Bitsy, Pecha Kucha.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.