Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucurestiul pietonal!

2

Terasele de pe Smârdan amintesc de un Bucureşti altfel! Un Bucureşti mai calm şi mai liniştit. Un  Bucureşti diferit de cel din Piaţa Victoriei sau din Piaţa Muncii. Zumzetul cafelelor sau al licorilor de seară par să dea nota atmosferei pietonale de mijloc de oraş.

eugeniu-caradaFranceza, strada, pare şi ea să-şi dorească ceva mai mult de la bătrâna-i viaţă. Cândva, stradă a negustorilor francezi (sau cu mărfuri franţuzeşti) Franceza aşteaptă acum coloritul proaspăt de promenadă. Într-un colţ, piaţa cu biserica Sfântu Dumitru (piaţa Sfântu Dumitru?) promite un Bucureşti cu şanse de pietonal, fără maşini, trafic şi praf.

Veştile bune şi proaspete vin însă de pe strada Eugeniu Carada, o străduţă mică, dar cu mult fast! Undeva între Banca Naţională, Lipscani şi Pasajul Vilacrosse, strada este proaspăt (aproape) renovată şi pare să fie pregătită pentru asaltul pietonal. La stânga şi la dreapta străzii păzesc solemn clădirile mari ale fostului centru bancar ale Bucureştiului interbelic. Acum, pe lângă clădirile Băncii Naţionale şi ale BCR, terasele din pasajul Vilacrosse pregătesc paşii pentru o promenadă într-un centru istoric în curs de reciclare.

Ia de pofteşte la pas, la plimbare şi la o cafea de capitală pietonală! 🙂
(Fotografiile sunt pe strada Eugeniu Carada, iulie 2009, Florin Ghindă)

PS: pentru localizarea străzii Eugeniu Carada pe o hartă online clic aici.  

RomaniaPozitiva, iulie 2009eugeniu-carada-2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.