Bucureşti, ultimul sau primul loc?

1

bucuresti1Evident, faptul că Bucurestiul se află pe ultimul loc într-un clasament alcătuit de Roland Berger, nu înseamnă o veste bună! Cu atât mai mult cu cât acest studiu al companiei Roland Berger conţine o analiză a capitalelor din Europa Centrala şi de Est cu privire la standardul de viaţă… Totuşi, ce este interesant la acest studiu este potenţialul uriaş de creştere al Bucureştiului. Judecând din acest punct de vedere Bucureştiul ocupă primul loc la …potenţialul de creştere! Evident, aceia dintre noi cu un simţ pragmatic puternic dezvoltat vom spune „da, avem potenţial de vreo 2000 de ani!”. Ce concluzii avem în urma unui astfel de studiu depinde de cât de mult pragmatism – optimism avem fiecare. Mai multe informaţii despre acest studiu sunt pe 9am.

„Orasul Viena conduce detasat in ceea ce priveste standardul de viata, cu 90,8 puncte, urmata de Praga cu 78,4 si Ljubljana cu 63.6, potrivit unui studiu Roland Berger, care analizeaza capitalele din Europa Centrala si de Est. Aceste punctaje au fost calculate pe baza indexului Big Mac, chiriile medii, indexul de siguranta Mercer si proportia spatiilor verzi si zonelor de agrement. In Viena un muncitor trebuie sa lucreze in medie 16 minute pentru a-si putea cumpara un Big Mac, mai putin decat in Moscova (25 de minute) si Ljubljana (35). Bucurestiul se afla pe ultimul loc dupa acest criteriu, unde un muncitor trebuie sa lucreze aproape o ora pentru acelasi Big Mac. In ceea ce priveste chiriile lunare, Ljubljana conduce in fata Vienei si Pragai.” citat de pe site-ul 9am.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Buna ziua.Multa sanatate ,fericire si Dumnezeu sa va aiba in paza.Datorita situatiei grele cu carte ne confruntam,am fost nevoita sa apelez la buna vointa dvoastra,Ma numesc Strimbu Liliana sunt din Copsa Mica ,str Laborator ,Bloc 26 apt 6,jud Sibiu. Sunt o mama de 53 ani ,pensionata pe caz de boala [Cardiopatie ischemica ,hipertensiune arteriala,operata la coloana,osteoporoza,fractura dubla la piciorul stang ].In anul 2001am luat spre crestere 4 frati bonlavi cu tbc .anemici,plini de mizerie din cauza mamei lor care-i abandonase,si i-a lasat singuri.Pe atunci aveau varste cuprinse intre 8luni,3ani,6ani si 9ani.Acesti copii erau foarte bonlavi dar cu ajutorul lui Dumnezeu au fost salvati la timp.Cei mici din aceasta cauza ,si acum la ora actuala sufera ..Am fost cu cei mici la multe spitale si in 2009le-a depistat boala de care sufera si acum din cauza neglijentei mamei lor,de care nu i-a pasat de acesti copii nevinovati.Cei mici nu cresc,nu se dezvola sunt slabi.Au diagnosticul -Deficit statural sever prin deficit deGH,Hipotofie ponderala,Anemie carentiala Hipoconadism ,SDR Hiperkinetic.Ei fac un trat foarte scump [4500 lei lunar].Ptr acest trat ei au nevoe de o alimentatie foarte buna si de un regim de viata special.De la stat primes [126 lei aloc de stat ,291 lei plas ptr 3 copii si pensia mea de boala de 364 lei.] Acum ca toti 4 incep scoala avem nevoe de alimente,imbracaminte ptr ei ,incaltaminte si rechizite .Din acest motiv am indraznit sa apelam la bunavointa unor oameni cu suflet mare ,ptr a va ruga daca puteti sa ne ajutati cu cat puteti ptr a trimite copiii la scoala.Va rog din toata inima sa ne ajutati ptr a putea sa mergem mai departe .Eu fac tot posibilul ca acesti copii sa aiba o viata buna si fac eforturi supraomenesti ca sa aiba conditii de viata bune.Stam intr-o camera de 30 metri fara baie,fara gaz [ni l-a taiat ]fara caldura ,dar mergem mai departe .Imi este frica ca din cauza necazurilor sa nu mai ajung sa-mi vad copiii mari .Ma rog la Bunul Dumnezeu sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa gasesc o persoana care sa ne ajute sa depasim aceste probleme mari cu care ne confruntam Au inceput scoala si nu am cu ce sa-i trimit la scoala .De aceea va rog faceti tot posibilul sa -i ajutati cu cat puteti ca sa poata merge la scoala..In speranta ca veti primi acest mesaj care este scris cu lacrimi in ochi de o mama cu o mare greutate pe umeri si-mi veti da un raspuns favorabil.l.Va las un nr de cont RO82CECEC001946250353311 si un nr de tel 0746494199.Va multumesc .Cu stima si profund respect Strimbu Liliana si cei 4 copii .Loredana,Simona,Stefan si Sebastian

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.