Atenţie, se deschid cărţile! Ambasada Spaniei lansează a treia campanie de promovare a literaturii la metrou

0

Ambasada Spaniei la Bucureşti, cu sprijinul companiei Metrorex şi al Editurilor Polirom, Litera și Pandora M, lansează cea de-a treia campanie de promovare a literaturii în reţeaua de metrou a capitalei.

Începând de mâine, pe Magistralele 1 şi 3, va intra în circulaţie metroul literaturii spaniole, în interiorul căruia vor fi expuse, timp de 6 luni, afişe cu texte literare ilustrate, extrase din operele unor cunoscuţi scriitori spanioli contemporani şi interpretate de doi ilustratori din Spania şi unul din România.

Prin intermediul campaniei „Atenţie, se deschid cărţile!”, implementată pentru al treilea an consecutiv în România, se dorește apropierea publicului din România de literatura spaniolă, oferindu-le călătorilor ocazia de a se bucura de scurte momente de lectură, și trezindu-le curiozitatea pentru cărțile selectate în cadrul campaniei.

După modelul unui proiect cultural desfăşurat în fiecare an la Madrid, bucureştenii şi vizitatorii capitalei sunt invitaţi să se bucure de literatura spaniolă şi de artele vizuale într-un spaţiu inedit, ce favorizează reflecţia şi curiozitatea pentru lectură. Proiectul a luat naştere la Madrid, în anul 1997, la iniţiativa Asociaţiei Editorilor, cu sprijinul companiei de metrou din Madrid. În prezent, este una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite campanii culturale din oraş, care a reuşit să aducă literatura mai aproape de milioanele de persoane care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Campania prezintă fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume: „Patria”, de Fernando Aramburu, una dintre cele mai vândute cărți în limba spaniolă din ultimii ani, „Ordesa”, de Manuel Vilas, și „Asasinul timid” de Clara Usón. Textele sunt ilustrate cu măiestrie de trei artiști ilustratori din Spania și România: Daniel Torrent, Xavier Mula și Raluca Burcă.

Elaborarea, designul şi producţia acestui proiect sunt asumate integral de Ambasada Spaniei la Bucureşti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.