Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere de Responsabilitate Socială marca Orange în trei licee din Capitală

0

Atelierul de Responsabilitate Socială de la Orange

Orange a lansat în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare proiectul-pilot Atelierul de Responsabilitate Socială, desfăşurat în trei licee din Bucureşti. Scopul acestui proiect este de a trezi interesul elevilor să fie mai responsabili şi să aibă grijă de comunitatea lor.

Elevii din Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional George Coşbuc şi Liceul Miguel de Cervantes au participat în perioada 20-30 noiembrie la un proiect pilot, ce a constat în două ateliere pe tema responsabilităţii sociale. Primul a abordat tema implicării sociale şi modalităţile prin care atât o persoană, cât şi o companie, se pot implica şi pot contribui la dezvoltarea comunităţii. În cel de-al doilea atelier s-a discutat despre produse şi consum responsabil.

Pentru a fi comunicat mai uşor, programul are o pagina dedicată pe Facebook, unde elevii participanti, şi nu numai, pot vedea informaţii legate de ateliere, concursuri şi pot posta păreri legate de implicarea în societate  a fiecăruia dintre noi, dar şi a companiilor (www.facebook.com/Atelierulderesponsabilitatesociala).

Pentru a-i încuraja pe tineri să înţeleagă cât mai bine cum se aplică aceste concepte, fiecare atelier s-a încheiat cu câte un concurs.

În competiţie tinerii sunt sprijiniţi de trei bloggeri care şi-au asumat rolul de ambasadori ai programului şi de mentori pentru elevi. Roxana Bursuc, Oana Brătila şi Ariel Constantinof au acceptat să susţină câte unul dintre cele 3 licee din proiect, oferind sfaturi pentru concursuri şi informaţii despre responsabilitatea socială.

Ariel (www.arielu.ro) a ales Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Oana Brătila, (www.obratila.ro) susţine Colegiul George Coşbuc, iar Roxana Bursuc  (www.roxanabursuc.com) îi învaţă pe cei de la Cervantes cum sa iasă câştigători în competiţia liceelor.

În urma primului workshop, cele 3 licee s-au înscris într-un concurs de reciclat hârtie, plastic şi telefoane mobile ieşite din uz. Fiecare liceu a avut la dispoziţie 2 săptămâni pentru a colecta cât mai multe deşeuri, ajungand până în prezent la 460 kg de hârtie, 7 kg de plastic şi peste 70 telefoane nefuncţionale. Tinerii concurează pentru premii în valoare de 700, 500 şi 300 euro, premii ce vor fi oferite şcolilor.

Al doilea atelier este urmat de un concurs în care elevii au de făcut propuneri pentru un produs responsabil. Echipele sunt formate din câte doi elevi si pot primi în final câte un eBook Kindle pentru fiecare membru.

Festivitatea de absolvire şi decernarea premiilor pentru cele două competiţii va avea loc pe 13 decembrie, cu ocazia încheierii acestei etape a proiectului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.