3DUTECH continua proiectul „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”

0

3DUTECH continua proiectul „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” cu editia a cincea, iar evenimentul de lansare a concursurilor nationale va avea loc in Bucuresti, miercuri, 29 martie, la ora 11:00, la NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160).

Principala tema a celor doua concursuri de 3D design&printing sunt  robotii, iar elevii si profesorii pot câstiga premii importante. Toate detaliile vor fi dezvaluite in cadrul evenimentului de la NOD Makerspace, care va aduce impreuna elevi, profesori, specialisti in educatie, robotica si imprimare 3D si alti invitati speciali. Cu totii vor experimenta live demos de printare 3D si robotics.

„Noile tehnologii pătrund deja în realitatea noastră zilnică, iar România trebuie să țină pasul mai ales prin ceea ce se întâmplă și se învață la școală. Este șansa noastră de a păstra educația atractivă și relevantă pentru copii, inclusiv pentru parcursul lor de după absolvire. Prin 3DUTECH am reușit să facem pași importanți, cel puțin în domeniul printării 3D și, iată, de acum și în robotică. Educația ne privește pe toți, iar ECDL, alături de Dedeman, susține eforturile Asociației Oamenilor de Afaceri din România ca meseriașii viitorului să poată lucra cu instrumente actuale, așa cum sunt și imprimantele 3D sau roboții”, susține Irinuca Văduva, General Manager ECDL România.

“Suntem încântați să continuăm acest parteneriat cu tradiție și să le oferim astfel posibilitatea cât mai multor tineri să acceseze informații și cunoștințe atât de importante într-o lume dinamică, ce zi de zi ne surprinde cu inovații în tehnologie implementate în domenii tot mai diverse.” – Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman.

Proiectul este realizat de ECDL Romania și Dedeman, alături de AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) şi în acord cu Ministerul Educaţiei. Obiectivul este de a crea o bază solidă de competenţe şi know-how teoretic şi practic pentru tineri, în vederea unei mai bune pregătiri pentru noua piață a muncii. În plus, se contribuie și la un proces real de transformare tehnologică în școlile din România și la susținerea meseriilor viitorului.

Principala temă a celor două concursuri de 3D design&printing sunt  roboții, iar elevii și profesorii pot câștiga premii importante. Toate detaliile vor fi dezvăluite în cadrul evenimentului de la NOD Makerspace, care va aduce împreună elevi, profesori, specialiști în educație, robotică și imprimare 3D și alți invitați speciali. Cu toții vor experimenta live demos de printare 3D și robotics.

Tehnician imprimare 3D, o nouă meserie adăugată în COR

La inițiativa 3DUTECH a fost aprobat un opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației, iar profesorii pot obține credite profesionale transferabile pentru certificarea ECDL 3D Printing. Totodată, s-a obținut un aviz favorabil din partea Ministerului Muncii pentru introducerea meseriei de „tehnician imprimare 3D” în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR). Prin acest program se urmărește o actualizare a calificărilor, ținând astfel pasul cu realitățile din piața muncii, profund influențată de transformările tehnologice.

Ediția a cincea urmărește activarea a 10 noi printing hubs în următoarele licee:

Liceul Tehnologic „Petru Poni” București

Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti – Bacău

Colegiul Național „Emil Botta” Adjud – Vrancea

Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria –Teleorman

Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – Mehedinți

Colegiul „Petru Maior” Reghin – Mureș

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie – Maramureș

Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe – Covasna

Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă – Constanța

Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Brănești – Ilfov

Află mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro și pe pagina de Facebook 3DUTECH sau pe contact@3dutech.ro

Proiectul este realizat de ECDL Romania si Dedeman, alaturi de AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din România) si in acord cu Ministerul Educatiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.