Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Romanian United Fund din Chicago (SUA) au încheiat un parteneriat strategic care urmărește intensificarea impactului pe care diaspora românească îl poate exercita în întreaga lume

0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Romanian United Fund din Chicago (SUA) au încheiat un parteneriat strategic care urmărește intensificarea impactului pe care diaspora românească îl poate exercita în întreaga lume, colaborarea reunind excelența academică a UBB și angajamentul ferm față de schimbarea socială al Romanian United Fund și având ca misiune comună valorificarea potențialului diasporei românești de la nivel global.

Sursa: aici.

Potrivit parteneriatului, UBB și Romanian United Fund se angajează să colaboreze în mod constant, să ofere sprijin și să promoveze implicarea, având ca obiectiv creșterea calității profesionale a comunităților diasporei românești.

Inițiativele principale asupra cărora cele două instituții au convenit se referă la:

Dezvoltarea unor noi rețele și parteneriate profesionale: ambele organizații vor stabili platforme și vor găzdui evenimente care vor facilita colaborarea în rândul membrilor diasporei, cercetătorilor din mediul universitar și profesioniștilor. Aceste eforturi au ca obiectiv stimularea inovației și crearea de parteneriate.

Cercetarea colaborativă: încurajarea proiectelor de cercetare comună între cadrele didactice universitare și cercetători din cadrul diasporei, proiecte care pot produce rezultate inovatoare și pot consolida legăturile academice.
Stimularea unor noi inițiative comunitare: colaborarea cu organizațiile și liderii diasporei pentru inițiative comune de informare, precum proiecte de servicii comunitare, campanii de sănătate publică sau programe educaționale.
Schimburi culturale și sensibilizarea față de alte culturi: organizarea unor evenimente, seminare și ateliere culturale pentru a celebra vasta diversitate a culturilor diasporei, promovându-se astfel înțelegerea și aprecierea în cadrul unui public mai numeros.

UBB și Romanian United Fund împărtășesc viziunea unei lumi în care glasul comunităților diasporei românești este auzit, în care acestea au capacitatea de a construi un viitor mai bun și sunt implicate în mod activ pentru atingerea acestui obiectiv. Acest parteneriat subliniază angajamentul de a valorifica energia și talentele diasporei românești din întreaga lume pentru o schimbare globală pozitivă.

„Acest parteneriat ilustrează angajamentul Universității Babeș-Bolyai față de excelența academică modernă, care implică și responsabilitatea socială. Diaspora românească ar trebui să fie considerată un bun de mare preț pentru țara noastră! Prin urmare, suntem încântați să colaborăm cu Romanian United Fund pentru a promova cercetarea și oportunitățile educaționale pentru comunitățile diasporei, într-o relație bidirecțională de tip „win-win” între România și diaspora românească”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La rândul său, Mihai Lehene, președintele Romanian United Fund, adaugă: „Noi, la Romanian United Fund, credem în capacitatea diasporei de a produce schimbări pozitive în lume. Acest parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai este un pas semnificativ spre valorificarea acestui potențial și construirea unei comunități globale mai puternice și mai incluzive”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.