Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti concertează la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

0

Orchestra Operei Naționale din București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, va concerta, alături de soprana Oana Șerban, duminică, 26 noiembrie, de la ora 19:00, în sala de concerte Das MuTh din Viena, cu ocazia Zilei Naționale a României. În program se vor regăsi, în principal, valsuri celebre din repertoriul universal şi românesc, semnate de Johann Strauss (fiul), Johann Strauss (tatăl), Eduard Strauss, Richard Strauss, Fritz Kreisler, Iosif Ivanovici, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu și alții.

Concertul din 26 noiembrie deschide seria manifestărilor dedicate celebrării Zilei Naționale a României în capitala Austriei. Pe 27 noiembrie, în istorica Sală a Bursei din Viena, situată pe celebrul bulevard Ringstrasse, un ansamblu al Operei Naționale din București va interpreta, în prezenţa a sute de invitaţi, imnurile de stat ale României și Austriei, precum şi celebrele valsuri Valurile Dunării (de Iosif Ivanovici) şi Dunărea Albastră (de Johann Strauss).

Das MuTh este cea mai modernă sală de concerte din Viena. A fost inaugurată în 2012 printr-un concert de deschidere susținut de Filarmonica din Viena și Corul de Băieţi din Viena. Das MuTh reprezintă un punct de întâlnire pentru iubitorii muzicii și teatrului din Viena. Aici își are sediul celebrul Cor de Băieți din Viena. Sala găzduiește până la 300 de producții pe an, care includ muzică de cameră, operă pentru copii, seri orchestrale, proiecte de dans, sesiuni de jazz, artă performantă și muzică contemporană. 

Evenimentul este organizat de Ambasada României din Austria în parteneriat cu Opera Națională București. În deschiderea concertului, Excelența Sa, Ambasadorul Emil Hurezeanu va susține o alocuțiune dedicată valorilor culturale comune româno-austriece. 

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha  

Partener de mobilitate: Suzuki

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.