Bucharest Opera Festival 2024 lansat la Londra cu un recital de succes susținut de Marta Sandu Ofrim și Daniel Magdal pe scena ICR Londra

0

Aplauze entuziaste au încheiat evenimentul organizat de Institutul Cultural Român de la Londra ȋn cadrul Seriei Concertelor Enescu, joi, 4 aprilie, concert susținut de soliștii Operei Naționale București, Marta Sandu Ofrim– soprană și Daniel Magdal – tenor, acompaniați la pian de Alexandru Burcă. Evenimentul s-a bucurat de un real succes.

Programul evenimentului a cuprins arii și duete celebre din creația lui Giacomo Puccini – la celebrarea a 100 de ani de la trecerea sa în neființă, precum și lieduri de George Enescu, Nicolae Bretan și Dan Dediu.

Seara a debutat cu o introducere susținută de muzicologul Oltea Șerban Pârâu, care a prezentat ediția de anul acesta a Bucharest Opera Festival, care va avea loc ȋn perioada 7-16 iunie. De asemenea, ȋn cadrul evenimentului, a fost proiectat un scurt documentar despre Bucharest Opera Festival, ediția 2023.

Evenimentul, organizat la ICR Londra, a reprezentat prilejul de a crea noi punți de legătură cu mediul muzical britanic. În acest sens, delegația Operei Naționale București s-a întâlnit cu Oliver Mears, director al Royal Opera House Covent Garden, cu care a discutat o serie de posibile trasee de colaborare viitoare în contextul Bucharest Opera Festival.

Ajuns la cea de-a treia ediție în iunie 2024 Bucharest Opera Festival contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, urmărind consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de opera și balet din țară și străinătate.

https://youtu.be/psZTBvnTvdw

(concept video: Virgil Oprina/ Opera Națională București) 

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR, Retele Electrice Muntenia și PPC Energy Services

Parteneri: Laguna, Market Aroma, Seroussi, Yokko The Fashion Store, Marelbo, Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Electrolux, Sansha

Partener de mobilitate: Suzuki

Parteneri media: Digi24, Europa FM, Euronews România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Actualități, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Grupul de Presă SEMNAL, Nine O’Clock, Mediatrust

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.