Launmomentdat în curte revine cu a treia ediție 6-8 octombrie // Timișoara

0

Pentru al treilea an consecutiv, Launmomentdat în curte revine în perioada 6-8 octombrie, la Faber din Timișoara, pentru a oferi publicului o experiență muzicală aparte. Acest festival aduce în prim plan muzica alternativă și artiștii locali, iar intrarea este liberă.

Launmomentdat în curte invită pe scenă o selecție impresionantă de artiști, de la headlineri internaționali până la talente locale emergente. Printre aceștia se numără – Alessandro Adriani, Credit 00, El Khat live, Joy, Mihu & Silv, Mim Suleiman live, Mini Zucchini, Mr. H, Precious Bloom live și mulți alții.

Alessandro Adriani este un nume important în lumea muzicii electronice contemporane, cunoscut pentru abilitatea sa de a crea sunete inovatoare și pentru contribuția sa la scena muzicală alternativă din Berlin. De mai bine de un deceniu, este responsabil de Mannequin Records, casa de discuri care reflectă foarte bine gusturile sale neconvenționale, de la techno la electro, până la cold wave, industrial, EBM, minimal synth.

Credit 00 a împins limitele muzicii electronice, trecând prin mai multe faze și stiluri. A crescut în cultura hip-hop, graffiti și breakdance a anilor ’90, trecând prin multe preferințe muzicale: de la electro clasic la reggae dancehall, de la italo disco la chicago house, de la detroit techno la new wave sau ghettotech. Are la activ numeroase EP-uri, compilații și colaborări lansate prin diferite case de discuri. El este mereu în căutarea necunoscutului și încearcă să provoace ascultătorul, dar și pe el însuși.

El Khat live este o trupă din Tel Aviv, Israel, formată din patru muzicieni cu origini diverse, din Irak, Polonia, Maroc și Yemen. Grupul este condus de evreul yemenit Eyal El Wahab. Inițial, Eyal s-a alăturat Orchestrei Andaluziene din Ierusalim în 2012, fiind un artist fără precedent, care a susținut numeroase turnee și are o relație intensă cu arta sa.

Mim Suleiman live este o cântăreață, compozitoare și interpretă din Zanzibar, care s-a stabilit în Sheffield, Anglia. Muzica ei reflectă cultura din Zanzibar într-un mod autentic și vibrant, cuprinzând elemente din afrobeat, disco, deep house și soul. Ea cântă în principal în limba sa maternă (swahili) fiind foarte apreciată pentru piesa sa „Mingi”, care se regăsește în coloana sonoră a jocului Grand Theft Auto V și pe postul de radio Soulwax FM.

 

Precious Bloom live este o trupă formată în 2022 în Jakarta, Indonezia, de către Aradea Barandana și Adinda Dwimadasari. Aceștia prezintă o combinație unică de talente și experiențe în peisajul muzical din Indonezia. Aradea Barandana, cu background-ul său de curator și producător de muzică, prezintă o vastă cunoaștere a sunetelor și stilurilor muzicale. El a explorat în profunzime muzica electronică și a fost cunoscut pentru proiectul propriu, Dea și colaborarea cu grupul muzical Zatua. 

Într-o epocă a muzicii digitale, festivalul aduce un omagiu muzicii pe vinil. Aici, vei găsi selecții de muzică autentică și oferită de colecționari pasionați. De asemenea, evenimentul susține și promovează artiștii locali prin intermediul unui pop-up dedicat. Aici, vizitatorii descoperă lucrări de artă, obiecte hand-made și creații unice ale comunității artistice din Timișoara.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina de Facebook — Launmomentdat in curte 

Proiectul Launmomentdat în curte face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.