Expoziție de sculpturi imprimate 3D, organizată de Asociația Lapsus, inaugurată la Atelierele Malmaison din București

0

Între 9 martie – 23 aprilie s-a desfășurat concursul online, de modelare 3D, Form Incubator. În urma acestui concurs s-au înscris peste 35 de artiști vizuali, arhitecți și creatori care lucrează cu unelte digitale, iar cele mai bune 5, respectiv 20 de lucrări au fost premiate și imprimate 3D, rezultând expoziția Hybrid Stations. Expoziția va fi inaugurată la VAGon – Atelierele Malmaison, din București, în weekend-ul 27-28 mai, începând cu ora 15.

Hybrid Stations este o expoziție de sculpturi imprimate 3D care analizează intersecția fascinantă dintre umanitate și tehnologie, parte din peisajul în evoluție al creației artistice astăzi. Expoziția prezintă o gamă diversă de interpretări, perspective și expresii artistice – toate folosind diverse medii de creație 3D. Prin intermediul celor două abordări conceptuale: Artificial Thinking și Hybrid Human, privitorii sunt invitați să contempleze impactul transformator al tehnologiei asupra existenței umane și a proceselor cognitive.

Hybrid Human explorează relația dinamică dintre umanitate și tehnologie, punând accentul pe modul în care oamenii își augmentează viața integrând diverse progrese tehnologice. Sculpturile selectate reprezintă corpul uman și încapsulează fuziunea complexă a elementelor organice și tehnologice, estompând granițele dintre fizic și digital, natural și artificial.

Artificial Thinking, în schimb, aprofundează domeniul modelelor de gândire în contextul în care conștiința umană întâlnește inteligența artificială și internetul. Sculpturile prezentate în această secțiune sunt forme abstracte prin care contemplăm natura conștiinței, a cogniției și posibilitățile gândirii sintetice.

Creatorii lucrărilor sunt Dogioiu Dragoș Ion (Plug Head), Fabian Gavrilescu (ADN),

Olga Tarchila (Alternate World), Savin Mihai Aureliu (După cipul și asemănarea lui XYZ), Bianca Bălășoiu (Artificial Human), Irina Bako (Unisex Flower Toy | Datejuice), Buciu Andreas Sebastian (Untitled), Suflea Marius-Liviu (Posthuman), Dinica-Nicolescu Andrei (Untitled / Totem), Paul Antonie (Miss Social Media 2023), Chiriac Bianca Ioana (Brain Antennae), Cerantola Alessio (Untitled), Bacanu Martha (Tablet Relationship), Lionte Steluța (Creierul de săpun), Badarau Lucian (Gura), Gheju Bogdan (Untitled), Donici Roberto Iulian (Enhanced), Boitan Andrei-Ștefan (Dopamine Rush), Pîrvu Roxana-Alexandra (Pressure), Burcea Diana (Artificial Intelligence), Ioana Colac (Closed-In), Ladislau Pota (B.A.C.S.),| Szöllösi Mihai (ALTER3DHSM010), Teodora Pavel (Friki),| Șoptelea Ștefan (The Swiper).

Adresa:

Spațiul VAGon (Atelierele Malmaison) este situat pe Calea Plevnei 137C, corp B, Bucureşti Sectorul 6.

Partenerii proiectului sunt: Asociația TEHNOARTE, FOR Workspace, Asociația Simultan, VAGon – spațiu in(ter)disciplinat, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Azur S.A.

_________________________________________________________________________

Expoziția Hybrid Stations face parte din proiectul Incubation Station, implementat de Asociația Lapsus și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre organizator:

LAPSUS este un spațiu independent și un laborator dedicat cercetării interdisciplinare în artă contemporană prin proiecte colective, expoziții publice, ateliere educaționale și experimente creative organizate împreună cu artiști tineri și cu practicieni din diferite domenii. Spațiul se află în fosta fabrică de vopsea AZUR din Timișoara (Splaiul Peneș Curcanul, nr. 3-5, la etajul 1). LAPSUS a fost fondat în 2017 de curatorul Alex Boca și de artistul Cătălin Bătrânu ca platformă de experiment, sprijin, prezentare și generare de noi proiecte artistice.

Facebook: https://www.facebook.com/lapsus.xyz

Instagram: https://www.instagram.com/lapsus.xyz/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.