Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Future Makers: 50 de start-ups, 11 țări & 20.000 de euro premii

0

Ediția 4 a programului educațional Future Makers oferă premii în valoare de 20.000 euro, incubare, mentorat internațional și conectare cu fonduri de investiții pentru tineri între 18 și 30 de ani din 11 țări central și est europene (Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina).

Participanții beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori din 20 de țări, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, o platformă globală de educație și networking, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții și business angels europeni și membership în comunitatea internațională Futures Space.

De asemenea, cele 50 de echipe participante vor avea ocazia să își prezinte ideile în fața juriului Future Makers în 18 noiembrie pentru premii de 20.000 de euro, în cadrul Future Summit, eveniment internațional dedicat trendurilor viitorului ce va avea loc în perioada 15-21 noiembrie. Înscrierile se fac până în 13 iunie la adresa: http://bit.ly/FM_application Aplicațiile primite până în 16 mai beneficiază de un discount de 60%.

“Future Makers a pornit acum 4 ani de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările generate de aceasta. Credem că tinerii sunt în poziția de a fi parte a viitorului ca antreprenori. Am susținut alături de partenerii noștri cu know-how, acces la rețele globale și peste 75.000 de euro pentru idei la început de drum și din 2021 trecem la nivelul următor alături de 50 de start-ups din 11 țări din Europa Centrală și de Est”, Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice), ACT (set de tacâmuri flexibile pentru persoane cu artrită), ART Link (soluție de realitiatea augumentată pentru artiști), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), CardioMedive (dispozitiv medical ce analizează parametrii vitali esențiali), EcoTree (platformă de waste management), I’m Fine (aplicație de conectare a pacienților cu psihoterapeuți) sau Veltra (biciclete din bambus).

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions, cu susținerea Raiffeisen Bank și ENEL România, și co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub. Mai multe detalii aici: https://futuremakers.ro/

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță în impact social, inovație și foresight pentru ONG-uri și corporații, programe educaționale și competiții de business ca Social Impact Award, Future Makers, Impact Accelerator sau platformele de conversații Future Summit, Future Talks și Future Magazine.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.