61.000 de euro nerambursabili pentru afaceri cu impact pozitiv în comunitate în Academia de Afaceri Sociale 

0

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Biroul Cluj și Odorheiu Secuiesc), în parteneriat cu Fundația World Vision România, lansează proiectul Academia de Afaceri Sociale, prin care oferă 61.000 de euro nerambursabili pentru 34 de idei de afaceri sociale din 3 regiuni ale României: Nord-Vest, Centru și Nord-Est.

Proiectul include un program de formare care va pregăti 132 de viitoari antreprenori sociali din mediul rural, iar în urma unui concurs de planuri de afaceri, 34 dintre aceștia vor primi finanțare pentru a-și lansa businessul. 

Vor fi finanțate doar afaceri sociale, adică businessuri care au o misiune socială și reinvestesc 90% din profit în această misiune sau 30 % din angajații afacerii sunt persoane din grupuri vulnerabile. Programul vine ca răspuns la  rata mare de sărăcie și excluziune socială din România (34,4% din populație în 2022, conform Institutului Național de Statistică) și este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială. 

Cine se poate înscrie în program? 

Academia de Afaceri Sociale se adresează persoanelor din mediul rural care își doresc să deschidă o afacere cu impact pozitiv în comunitatea lor. Se port înscrie doar cei care au domiciliul în satele și comunele din cele 3 regiuni ale României în care programul este activ: Nord-Vest, Centru și Nord-Est. 

Odată selectate în proiect, cele 132 de persoane vor beneficia de cursuri acreditate care le vor pregăti să devină antreprenori sociali și vor putea concura pentru obținerea unei finanțări de 61.000 de euro pentru ideea lor de afacere socială. Participanții vor avea parte de mentorat în înființarea afacerii și sprijin timp de un an și jumătate pentru implementarea planurilor de afaceri (realizarea achizițiilor, execuția bugetului investiției și ocuparea locurilor de muncă).

Cum te poți înscrie? 

Toți cei care își doresc să devină parte din program trebuie să completeze un formular de înscriere, urmând să fie contactați de echipa proiectului pentru următoarii pași. Înscrierile au început în 29 august, iar participanții sunt încurajați să se înscrie cât mai curând, locurile fiind limitate la 44 de persoane pentru fiecare regiune. 

Toate detalii despre Academia de Afaceri Sociale și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina proiectului: https://civitas.ro/academia-de-afaceri-sociale/

——————-

Proiectul (Cod SMIS: 305395) este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Incluziune și Demnitate Socială și are o valoare totală de 14.888.898,31 RON lei, din care 12.655.563,56 RON reprezintă contribuția UE. Acesta va fi implementat în perioada  1 august 2024 – 1 ianuarie 2027. 

Obiectivul general al  proiectului este creșterea gradului de dezvoltare socio-economică în regiunile Nord-Vest, Centru și Nord-Est, în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor vulnerabile din mediul rural, prin înființarea de întreprinderi sociale și crearea a noi locuri de muncă în cadrul acestora.

Despre Fundația Civitas pentru Societatea Civilă 

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj este o organizație non-guvernamentală care

dezvoltă și implementează, de aproape 30 de ani, proiecte interdisciplinare ce vizează

dezvoltarea comunitară și buna guvernare, antreprenoriatul și economia socială, consolidarea societății civile și dezvoltarea economică rurală.

Website: www.civitas.ro

Facebook: https://www.facebook.com/fundatiacivitas

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/civitas-foundation-for-civil-society/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.