Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 companii și ONG-uri selectate în Transformator, program de suport în sustenabilitate& strategie

0

Social Innovation Solutions a dat startul TRANSFORMATOR – program de suport pentru companii și organizații non-guvernamentale în transformarea modelelor de business pentru un viitor sustenabil și dezvoltare a obiectivelor strategice. 12 echipe au fost selectate să primească mentorat de la antreprenori cu experiență, acces la fonduri de investiții și instrumente pentru a lua cele mai bune decizii strategice care să aibă un impact pozitiv asupra societății și mediului înconjurător.

”Un viitor sustenabil este singurul viitor pe care ni-l permitem. Avem nevoie să construim soluții civice și de business vizionare, sustenabile și reziliente în fața incertitudinii și să ne punem acele întrebări strategice despre viitor.” Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions

Echipele provin din industrii precum: alimentație și sport, educație și învățare digitală, mediu, producție publicitară sau IoT și își propun să își pună la punct strategia pe termen mediu și lung printr-o abordare sustenabilă.

Echipele selectate în TRANSFORMATOR

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture: producție de conținut educațional digital, promovând diversitatea și incluziunea, inclusiv în platforme de social media, cum ar fi Tik Tok (peste 2 milioane de vizualizări).

Asociația pentru Educație în Științe Socio-Umane: programe educaționale non-formale complementare programei școlare.

Climb Again: servicii persoanelor cu deficiențe și dizabilități prin cățărare sportivă, terapia prin escaladare și kinetoterapie sau consiliere psihologică.

Efconic: companie de producție publicitară creată pentru a furniza soluții economice, ecologice și durabile, încurajând reducerea și optimizarea consumului de resurse.

Encorsa HQ: companie care implementează proiecte de transformare digitală a proceselor operaționale prin implementarea de soluțiii de automatizare.

Estiverde.ro: magazin online pentru produse din ingrediente naturale, fabricate și ambalate într-un mod sustenabil

Gritty Education: organizație dedicată educației copiilor și părinților, ce oferă programe de pre și after school cu focus pe abilitățile viitorului.

InspirAction: programe de educație pentru copii, tineri și profesori în inteligență emoțională, consiliere vocațională sau dezvoltare de competențe digitale și de leadership.

Măeduc.ro: companie ce lucrează cu elevi de gimnaziu și liceu pe tematici legate de democrație, statul de drept și cetățenie activă, precum și orientare în carieră.

Micile Bucurii – organizație ce încurajează oamenii să aibă un comportament responsabil și sustenabil, oferind de asemenea și servicii de training în economie circulară sau sustenabilitate.

NutriCare.Life: nutriția și alimentația sunt foarte importante pentru sustenabilitatea societății și de aceea NutriCare.Life oferă alternative alimentare bazate pe știință, personalizate și sustenabile.

Sports Culture: comunitate de oameni care vede sportul ca pe un instrument de educație informală, schimbare individuală și comunitară, pentru un stil de viață sănătos.

Cele 12 echipe vor avea parte de activități dedicate transformării modelului lor de business într-unul sustenabil, acces la fonduri de investiții, masterclass-uri în strategic foresight, sustenabilitate și impact investment, precum și sesiuni de strategie, mentorat și business development cu antreprenori și experți ca: Dragoș Anastasiu (Eurolines), Andreea Roșca (jurnalistă), Mircea Ilie (Ikea), Iulian Cîrciumaru (V7 Capital), Oana Craioveanu (Impact Hub), Dragoș Nicolaescu (investitor), Diana Certan (Concordia), Alexandru Ghiță (Educativa), Ana Murray (Ashoka), Andrei Dumitrașcu (Secom), Dragoș Jaliu (fonduristructurale.ro) sau Dragoș Tuță (Ambasada Sustenabilității).

Toți participanții primesc de asemenea acces în geneSIS, platforma globală de learning & networking a Social Innovation Solutions.

Transformator este un program dezvoltat de Social Innovation Solutions (SIS) alături de partenerul fondator Raiffeisen Bank. SIS oferă suport pentru antreprenori, corporații și policy makers în inovație socială și trenduri de viitor și organizează incubatoare ca Future Makers sau Social Impact Award, precum și platformele de conversații Future Summit, Future Talks sau Future Magazine.

Programul Transformator este susținut de partenerul fondator Raiffeisen Bank România, precum și de Enel România & eMAG, alături de Ambasada Sustenabilității în România, Confederatia Patronala Concordia, Ashoka România & Organizația Umanitară Concordia.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.