Transilvania IT Cluster, Partener Cheie la Romanian Digital Day în Parlamentul European

0

Transilvania IT Cluster s-a aflat și anul acesta printre co-organizatorii Romanian Digital Day, cu o implicarea semnificativă. Romanian Digital Day este  inițiativa Europarlamentarului Victor Negrescu, cu sprijinul grupului S&D și în colaborare cu diverse entități precum Bucharest Promo Robots, Innovation Labs și Consiliul Național al IMM-urilor din România.

Ediția din acest an a Romanian Digital Day la Parlamentul European a pus accentul pe esențialul competențelor digitale în contextul tranziției tehnologice globale. Evenimentul a adus împreună decidenți și actori relevanți din România și Uniunea Europeană, preocupați de inovație, tehnologie și noile direcții digitale.

Panelurile de discuții au abordat teme fundamentale precum viitorul inovației, educația tehnologică și construirea unui ecosistem digital european puternic. Transilvania IT Cluster a moderat un panel esențial în cadrul evenimentului, axat pe stimularea talentului regional în mediul digital, subliniind necesitatea alinierii competențelor digitale cu schimbările din domeniu și importanța unei forțe de muncă pregătite pentru viitor.

Printre invitații de seamă din cadrul acestui panel s-au numărat: Aida Liha Matejicek, Șefa Unității, Politica de Coeziune în Croația și România, DG REGIO, Comisia Europeană; Marc Angel, Vicepreședinte al Parlamentului European; Ray Pinto, Director Senior pentru Politica de Transformare Digitală la Digital Europe; Gheorghe Damian, Primarul orașului Ciugud și Membru al Comitetului Regiunilor Europene; Sergiu Cristian Manea, CEO BCR; Gina Lupu, CEO WolfPack Digital; Claudiu Crețu, CEO Evozon; Mirela Mărcuț, Digital Policy; Corina Vasile, ANIS România.

 

Integrarea companiilor clujene într-un eveniment orientat către factorii de decizie în domeniul politic a adus o valoare substanțială evenimentului și o perspectivă nouă. 

De asemenea, prezența Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, cât și a Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a subliniat angajamentul ferm în ceea ce privește transformarea digitală a țării noastre, aducând o perspectivă crucială asupra direcțiilor strategice și a importanței investițiilor în competențe digitale pentru viitorul României.

Participarea activă a Transilvania IT Cluster la Romanian Digital Day a demonstrat angajamentul în transformarea digitală a regiunii și a adus contribuții semnificative, evidențiind importanța pregătirii continue pentru o societate digitală. 

Mai multe informații și detalii despre acest eveniment găsiți aici.

***

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster adună sub aceeași umbrelă peste 180 de companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități locale și ONG-uri, cu scopul de a stimula colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și în întreaga țară. Transilvania IT Cluster oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în domeniul IT.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.