Sesiune de informare pentru programul Interreg NEXT (Transfrontalier) România-Republica Moldova: Republica Moldova: Galați – 11 mai 2023

0

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași va organiza în România două sesiuni de informare cu privire la oportunitățile de finanțare disponibile prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova.

În cadrul acestor sesiuni, participanții vor afla detalii despre prioritățile programului, bugetul alocat acestora, tipurile de activități care pot primi finanțare, precum și noutăți legislative aplicabile proiectelor care vor fi selectate pentru finanțare.

Cei interesați să acceseze fondurile europene disponibile prin noul program de cooperare sunt invitați să participe la două sesiuni de informare, care vor avea loc cu prezență fizică, astfel:
Sesiunea de informare – 11 mai 2023, Galați, între 10.00-14.00 (pentru potențialii beneficiari din județele Vaslui și Galați).

Înscrierile la sesiunile de informare pot fi făcute la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași, la adresa de email helpdesk@brctiasi.ro, până la data de 1 mai 2023, orele 15.00, indicând instituția și persoana de contact.

Detalii privind locul de desfășurare, agenda finală și aspectele logistice vor fi anunțate ulterior.
Pentru potențialii beneficiari din Republica Moldova, vor fi derulate două sesiuni de informare organizate de Oficiul Antenă al Programului, găzduit de Instituția Publică Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă (OGPAE), https://ogpae.gov.md/. Datele de desfășurare și detaliile pentru aceste sesiuni vor fi publicate pe www.ro-md.net  în perioada următoare.

Aprobat pe data de 30 noiembrie 2022 de Comisia Europeană, programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, la care se va adăuga contribuția de 10% a beneficiarilor. Proiectele finanțate trebuie să aducă beneficii comunităților aflate de ambele părți ale frontierei, din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. Programul va finanța proiecte care au drept scop modernizarea sistemului sanitar, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului în zona de frontieră. De asemenea, vor primi finanțare proiecte care vizează întărirea capacității administrative, prevenția și pregătirea pentru intervențiile în situații de urgență.
Aria programului acoperă județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați din România și întregul teritoriu al Republicii Moldova.

https://www.ro-md.net/ro/noutati-2021-2027/sesiuni-de-informare-pentru-programul-interreg-next-romania-republica-moldova-iasi-4-mai-galati-11-mai

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.