Republica Coreea și UNICEF colaborează pentru educația și protecția copiilor ucraineni care trăiesc în România

0

Guvernul Republicii Coreea a donat 550.000 USD către UNICEF pentru protecția și educația copiilor ucraineni care trăiesc în România.  

La doi ani de la declanșarea crizei din Ucraina, peste 45.000 de copii ucraineni sunt înregistrați în sistemul național din România.  Finanțarea oferită de Republica Coreea va ajuta copiii și adolescenții refugiați din Ucraina să aibă acces continuu la educație și oportunități de învățare, inclusiv la educație și îngrijire timpurie, și să facă o tranziție eficientă către sistemul de învățământ de masă din România. 

Încă din primele luni ale crizei refugiaților, Republica Coreea a fost printre primii parteneri internaționali care și-au manifestat solidaritatea cu refugiații ucraineni din România, donând un milion USD în 2022 pentru a consolida sprijinul oferit de UNICEF Guvernului României ca răspuns la criza refugiaților din Ucraina. 

Cu sprijinul Republicii Coreea și al altor parteneri, UNICEF a răspuns la primele valuri ale crizei, înființând centre multi-servicii („puncte albastre”) la granițe și în principalele orașe.

Prin donație:

  • 500 de copii vor fi sprijiniți prin facilitarea accesului la înscrierea la școală, la centre de educație și la materiale educaționale. 

  • 150 de profesori și educatori vor dobândi cunoștințe și competențe pentru a asigura protecția și a facilita integrarea eficientă a copiilor refugiați. 

  • 100 de copii vor beneficia, de asemenea, de îngrijire și protecție adecvate în cadrul sistemului de îngrijire a copiilor. 

  • 400 de copii ucraineni separați de familii vor beneficia de servicii integrate, bazate pe comunitate, în două județe. 

„Guvernul Republicii Coreea este pe deplin conștient de suferințele poporului ucrainean și a continuat să contribuie în moduri diversificate pentru a fi solidar cu acesta. Suntem bucuroși să colaborăm cu UNICEF, un partener de încredere cu expertiză de top în acest domeniu, pentru a sprijini protecția și educația copiilor ucraineni care trăiesc în România, care trebuie să fie garantate chiar și în cele mai dificile momente. Guvernul coreean va continua să sprijine eforturile comunității internaționale de a-i proteja pe cei mai vulnerabili în fața violenței și a condițiilor de viață instabile, inclusiv pe copiii ucraineni”, a declarat Excelența Sa domnul Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România. 

„Mulțumim Republicii Coreea pentru sprijinul său esențial și constant, în cadrul unui parteneriat solid în beneficiul copiilor vulnerabili care trăiesc în România și suntem recunoscători pentru această contribuție generoasă care ne permite să continuăm și să extindem sprijinul nostru pentru răspunsul Guvernului la criza umanitară provocată de războiul din Ucraina. UNICEF va colabora cu partenerii săi din administrația centrală și ministerele de resort, dar și cu autoritățile locale pentru a sprijini copiii refugiați, părinții acestora și întregul sector educațional și de protecție”, a declarat Anna Riatti, reprezentantă UNICEF în România.

Despre Ambasada Republicii Coreea în România

Ambasada Republicii Coreea a fost înființată la București în iunie 1990. Ambasada există atât în beneficiul Republicii Coreea și al României, cât și al cetățenilor celor două țări. Pentru aceasta, Ambasada a consolidat cooperarea bilaterală în domeniile politic, economic, cultural, educațional, științific și al cooperării internaționale. 

Pentru mai multe informații despre Ambasada Republicii Coreea și misiunile sale, vizitați https://overseas.mofa.go.kr/ro-ro/index.do

Urmăriți Ambasada Republicii Coreea pe Facebook și Instagram.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmăriți UNICEF în România pe Facebook, Instagram, TikTok, X și WhatsApp.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.